Az Európai Bizottság Energia és Közlekedés Főigazgatóságának díját a „Bemutatás és népszerűsítés” kategóriában nyerheti el a projekt, amely a Staccato elnevezésű európai program keretében valósult meg. A díjat 2005 óta ítélik oda azoknak a példaértékű projekteknek, amelyek legjobban demonstrálják az uniós éghajlatvédelmi és fenntartható energiagazdálkodási törekvéseket.

A díjra a projektet az Energia Klub, a Staccato program kommunikáció partnere jelölte. A jelölést a felújítással elérhető látványos energiamegtakarítás mellett az is indokolta, hogy az óbudai épületet naponta több ezer ember láthatja, így várhatóan sokakban fogalmazódik majd meg igény saját otthonaik felújítására. A Staccato program Európa-szerte a panelházak energiahatékony felújítását kívánja népszerűsíteni. A projekt keretében 3 önkormányzat került támogatásra, Amszterdam és Szófia mellett Óbuda önkormányzata is.

Európai szinten is kimagasló eredménynek számít, hogy az óbudai komplex energiahatékonysági beruházást, amelynek az új szigetelés, nyílászárócsere, és 1.500 m2-es napkollektormező kiépítése is része volt, mindössze 6 hónap alatt sikerült lebonyolítani. A projekt jelentősége abban is megmutatkozik, hogy innovatív módon sikerült a távhő-szolgáltatást és a napkollektoros használati melegvíz ellátó rendszert összekapcsolni.

Az ünnepélyes díjátadóra március 22. és 26. között Brüsszelben kerül sor, az Unió energia témában megtartott legnagyobb konferencia és programsorozatán, a Sustainable Energy Week-en.