Átszakadt a 11-es út melletti halastó gátja, a fél méteres víz miatt teljes egészében le kellett zárni az utat. Szentendrén az Akácfa utcában a hegy tetején lévő házakat mosta alá a víz, az épületek melletti kertek leszakadtak, a lakókat kiköltöztették. Kemencén is házat veszélyeztetett a víz, két felnőttet és két gyermeket kellett átmenetileg elhelyezni. Pest megyében és Budapesten szombat este óta több mint 80 helyszínre riasztották a tűzoltókat. A fővárosban a Hotel Stadion gépházába és a Hotel Astoria pincerendszerébe tört be a víz.

Balesetveszélyessé vált a lillafüredi és bükkszentlászlói út a kidőlt fák és a hegyoldalról lezúduló hordalék miatt. A rendőrség azt kéri az autósoktól, kerüljék el ezeket az útszakaszokat. A tűzoltók ugyan folyamatosan dolgoznak az út takarításán, de a felázott földből újabb és újabb fák dőlnek ki.

Országszerte több mint 500 kilométeren van árvízvédelmi készültség. A Sajó teljes szakaszán harmadfok van érvényben – Borsodban több utat is le kellett zárni a vízátfolyások miatt. Ipolytarnócon a veszélyeztetett lakóházakat már homokzsákokkal védik. Borsodban a Szinva-patak áradt meg, Gyúrón a medréből kilépő helyi patak két lakóházat veszélyeztetett. Vértesacsán három épületet öntött el a víz, a lakókat kiköltöztették. Gyöngyösön és Parádon is homokzsákokkal védik a házakat. Komárom-Esztergom megyében Piliscséven és Tardoson nyolc embert telepítettek ki, Somogyszentpálon fa dőlt egy házra, innen 6 felnőttet és 4 gyermeket kellett ideiglenesen elhelyezni.

Az országos meteorológiai szolgálat az ítéletidő folytatására számít – továbbra is érvényben van a vörös riasztás a közép-dunántúli régióban – itt nagyon erős viharok alakulhatnak ki itt, a széllökések ereje meghaladhatja a 110 kilométer per órás sebességet. Narancssárga riasztás van érvényben emellett Dél- és Nyugat-Dunántúlra is.

(Forrás: hírTV)