A vasútvonalakon egyelőre zavartalan a közlekedés, a reggeli járatok időben elindultak és késés nélkül közlekednek, a Volán-járatok az ország déli részén mindenhol késnek, a Baja-Bátaszék vonalon nem tudott elindulni a hajnali járat. A katasztrófavédelem szóvivője mindenkit arra kért, csak akkor induljon útnak, ha feltétenül szükséges. Szentes György felhívta az autósok figyelmét arra, hogy akinek muszáj útnak indulnia, mindenképpen vigyen magával enni- és innivalót, valamint meleg ruhát, és készüljön fel hosszú várakozásra is.

Egyre nehezebb közlekedni az ország nyugati felében, az utak síkosak, nehezen járhatók. Pécs közelében felborult egy kisbusz, nyolcan könnyebben, egy ember súlyosan megsérült. Szentes György, a Katasztrófavédelem szóvivője arra hívja fel az autósok figyelmét, hogy akinek muszáj útnak indulnia, mindenképpen vigyen magával enni- és innivalót, valamint meleg ruhát. A távolsági buszok reggel Bajáról, Szekszárdról valamint Bátaszékről nem indultak el, és késésekre kell számítani Nyugat-Magyarországon is – közölte a Volán Zrt. fődiszpécsere. Budapestről elindultak ugyan a buszok, de csak addig közlekednek, ameddig biztonságos. A vasúti közlekedés egyelőre zavartalan, a reggeli járatok késés nélkül közlekednek. A piros riasztás most a Dunántúlra érvényes, de valószínűleg kiadják majd a dél-alföldi régióra is .A piros riasztás erős jegesedésre, és többfelé várható, tartós, intenzív ónos esőre figyelmeztet. Jellemzően több milliméteres, de helyenként fél centimétert meghaladó jégbevonat rakódhat az utakra, az ónos eső többfelé jégpályává változtathatja az utakat. Ilyen időjárási helyzetekben mind a vasúti, mind a közúti közlekedésben jelentős fennakadások alakulhatnak ki. Elérte Budapestet az ónos eső, és az előrejelzések szerint egészen délutánig folyamatosan esni fog, az átlaghőmérséklet pedig mínusz 2 fok lesz, vagyis jelentős jegesedés várható a fővárosban is.

Baranyában gyakorlatilag leállt a közlekedés

Baranya megyében gyakorlatilag leállt a közlekedés az utakra fagyott ónos eső miatt – jelentette az MR1 Kossuth Rádió tudósítója. Pécs közelében felborult egy busz, de szerencsére senki nem sérült meg. Az ország déli részén és a Balaton környékén ónos eső esik, Szekszárd és Tolna között jeges a burkolat. Az érintett térségben nem csak a mellék-, de a főutak is nehezen, vagy egyáltalán nem járhatók. Az előrejelzések szerint az ónos eső egy órán belül eléri a fővárost is. A piros riasztás jelenleg a Dél-Dunántúlon érvényes, de valószínűleg kiadják majd a dél-alföldi régióra is.

Már Közép-Dunántúlon is piros riasztás van

Piros riasztás van érvényben a közép-dunántúli régióban, ahol erős jegesedés és tartós, intenzív ónos eső várható. Jelenleg az ország két régiójában van érvényben piros riasztás: a Dél-Dunántúlon és a Közép-Dunántúlon, de várhatóan hamarosan a legmagasabb riasztás lesz érvényben a közép-magyarországi és a dél-alföldi régiókban is. A piros riasztás erős jegesedésre és többfelé várható, tartós, intenzív ónos esőre figyelmeztet. Jellemzően több milliméteres, de helyenként fél centimétert meghaladó jégbevonat rakódhat az utakra, az ónos eső többfelé jégpályává változtathatja az utakat. Ilyen időjárási helyzetekben mind a vasúti, mind a közúti közlekedésben jelentős fennakadások alakulhatnak ki.

Állnak, késnek a Volán-buszok

Reggel Bajáról, Szekszárdról valamint Bátaszékről nem indultak el a Volán járatai, és késésekre kell számítani a Veszprém-Székesfehérvár vonalon is – közölte a Volán Zrt. fődiszpécsere. Budapestről elindultak ugyan a buszok, de csak addig közlekednek, ameddig biztonságos. A vasúti közlekedés egyelőre zavartalan, a reggeli járatok késés nélkül közlekednek.

Felborult egy busz Baranyában, 8 sérült

A 6-os főúton, a hosszúhetényi elágazásnál nyolc ember megsérült, közülük kettő kórházba is került egy hajnali baleset után. Mindannyian egy távolsági buszon utaztak, ami felborult a jeges úton – közölte az MR1-Kossuth rádióval a katasztrófavédelem szóvivője.

Nyolc kamion csúszott egymásba az M7-esen

Nyolc kamion csúszott egymásba az M7-esen, Budapest fele áll a forgalom – tájékoztatta szerkesztőségünket a katasztrófavédelem szóvivője, aki mindenkit arra kér, csak akkor induljon útnak, ha feltétenül szükséges.

Balesetek Zalában a felfagyott utakon

Gabonát szállító kamion borult fel Pölöske közelében, Zalaegerszegen villanyoszlopnak csapódott egy személyautó, a megye több pontján árokba csúsztak vagy elakadtak járművek a meredekebb domboldalakon szerdán kora reggel – 7 óra után piros riasztás lépett érvénybe a nyugat-dunántúli régióban is.

Katasztrófavédelem: aki teheti, maradjon otthon

A katasztrófavédelem szóvivője mindenkit arra kért, csak akkor induljon útnak, ha feltétenül szükséges. Szentes György felhívta az autósok figyelmét arra, hogy akinek muszáj útnak indulnia, mindenképpen vigyen magával enni- és innivalót, valamint meleg ruhát, akinek pedig autóba kell ülnie, mindenképp készüljön fel hosszú várakozásra is.

(MR)