Megnyílt az Elektromobilitás Látogatóközpont Budapesten a Millenáris B épületében. A Nemzetgazdasági Minisztérium támogatásával létrehozott bemutatóterem az elektromos autózást mutatja be kipróbálható eszközökkel és szemléltető elemekkel.
 



A megnyitón Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter hangsúlyozta, hogy az autóipar és a közlekedés átalakulása felmérhetetlen változásokkal jár, ezért ma még nem tudni, hosszú távon is lesz-e jövőjük a hibrid járműveknek, illetve milyen gyorsasággal terjednek el az árammal hajtott autók. Az intézmény küldetése azonban az, hogy a legújabb fejlesztéseket széles körben használt tudássá tegye. Hozzátette, az egyetemi tudásbázisoknak és a fejlesztőközpontoknak köszönhetően biztosítottak a feltételek ahhoz, hogy Magyarország ne csak a járműgyártásban, hanem az elektromos és önvezető autók kutatásában is vezető szerepet töltsön be. A kormány továbbra is támogatja az autóipari beruházásokat, és különösen fontosnak tekinti a magyar vállalatok, kutatóhelyek bekapcsolását az elektromobilitásba.

Ugron Gáspár, a bemutatótermet létrehozó e-Mobi Elektromobilitás Nonprofit Kft. igazgatója elmondta, hogy a látogatóközpont kialakításához számos gyártó ajánlott föl interaktív eszközöket, töltőberendezéseket és járműveket, a látogatók többek között vezethetnek szimulátoron tesztautót, kipróbálhatják a 3D nyomtatót, és interaktív térképet elemezhetnek.