Rendkívül eredményes és sikeres a magyarországi üzletláncok közül elsőként a CORA -ban bevezetett, eldobható PET palackok áruházi visszavétele. Tömegével érkeznek az eldobható pille palackok a CORA budakalászi és törökbálinti áruházaiba, otthon zsugorított formában is. Az áruházlánc és a THERMO PRESS Hungary Kft. kísérleti jellegű, forradalmian új kezdeményezése kitűnőre vizsgázott. A Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium és az Öko-Pannon Kht. által is támogatott rendszer működésének első hónapja alatt, az előzetesen vártnál jóval több PET palackot sikerült a lakosságtól begyűjteni. A rendszer különlegessége, hogy a magyar világszabadalomnak számító folyamatos üzemű THERMO PRESS elektromos PET palackzsugorító berendezésre, begyűjtési és hasznosítási rendszerre épül. A berendezés a PET palackok eredeti térfogatát 92%-kal (1/12-ére) csökkenti, így a jóval kisebb és koncentrált szállítási igény miatt a palackok szelektív hulladékgyűjtését kísérő CO2 kibocsátás akár 75%-kal is csökkenthető. A CORA-ban visszagyűjtött egyutas PET palack mennyiség 35%-át, 9.098 db-ot az egészben átvett, majd kupak és címke nélkül az áruházban helyben zsugorított palackok, míg a visszavitt mennyiség 65%-át, 16.532 db-ot a háztartási THERMO PRESS palackzsugorító készülékkel otthon zsugorított PET palackok tették ki. A CORA áruházakban begyűjtött teljes palack mennyiség újra-feldolgozásra kerül: az elektromos elven zsugorított PET palackok kiváló tisztaságú és minőségű másodnyersanyagot eredményeznek.

Napjaink egyik megoldatlan környezetvédelmi problémája az óriási mennyiségű kiürült PET palack visszagyűjtése. A probléma mértékét érzékelteti, hogy 2007-ben csak palackozott ásványvízből közel 200 milliárd liternyit értékesítettek a világon, a megelőző öt évben a növekedés mértéke 44%-os volt. Ez a mennyiség több mint 5 millió tonnányi PET palack kibocsátását jelentette. Magyarországon is egyre több, 1,5 milliárd darab, mintegy 60 ezer tonna kiürült PET palack termelődik évente. Ennek a tetemes mennyiségnek jelenleg csak 15%-a kerül a szelektív gyűjtőkbe, és csak 7-8%-át dolgozzák fel újra. A kiürült PET palackok óriási hányada a hulladéklerakókban végzi, pedig anyaguk értékes, gazdasági szempontból több területen is felhasználható másodnyersanyag.

A CORA és a THERMO PRESS Hungary Kft. 2008 decemberében – elsőként Magyarországon – közös modellkísérletként vezette be a hazai PET probléma megoldásának elősegítését célzó, első áruházi visszavételi rendszert az egyutas PET palackokra, a CORA budakalászi és törökbálinti áruházaiban. A kísérleti időszak egy hónapja alatt, meglepő eredményességgel, a várt mennyiségnél jóval több, összesen mintegy 25.630 db PET palackot sikerült a lakosságtól visszagyűjteni. Az áruházakban leadott pille palackok legnagyobb hányadát, a mennyiség 65%-át a háztartási THERMO PRESS készülékkel otthon zsugorított PET palackok teszik ki. Az eredmény jól tükrözi a háztartásban használt elektromos palackzsugorító egyre növekvő népszerűségét.

A vásárlók által a CORA áruházak üvegvisszaváltó egységeibe visszavitt összes PET palack típusból a törökbálinti áruház gyűjtötte be a legtöbbet a lakosságtól: mintegy 17.000 darab otthon zsugorított, és közel 6.400 egészben visszahozott, majd az áruházban kupak és címke nélkül helyben zsugorított palackot

A CORA áruházakban az ötösével visszavett palackokért legtöbbet akkor fizetnek, ha ezeket a háztartási THERMO PRESS készülékkel otthon zsugorított formában viszik vissza a vásárlók.

Az eddigi, minden előzetes várakozást felülmúló eredmények bíztatóak arra nézve, hogy a Cora a magyar szabadalom alapján kifejlesztett THERMO PRESS megoldásra épülő, egyutas PET palack visszavételi rendszert hálózata többi áruházára is kiterjeszti.