Hétfőn erősen felhős, vagy borult lesz az ég, inkább csak a keleti tájakon szakadozhat fel rövid időre a felhőzet. Reggel délen, délnyugaton, napközben aztán többfelé számíthatunk kiadós mennyiségű esőre, záporra, főleg keleten zivatarra.

Főleg az Észak-Dunántúlon helyenként 30mm körüli mennyiségű eső eshet. Párás lesz a levegő, foltokban köd is képződhet. Az északnyugati szél elsősorban a dunántúli megyékben lesz erős, időnként viharos.

A hőmérséklet csúcsértéke nyugaton 12 és 19, keleten 20 és 30 fok között alakulhat. A közlekedés feltételei romlanak, többfelé vizes, csúszós utak lehetnek, a Dunántúlon erős oldalszél is nehezítheti az autósok dolgát. Kettős fronthatással számolhatunk.

Kedden borult időre van kilátás, sokfelé várható eső, zápor, az északi és a keleti megyékben heves zivatarok. Ismét hullhat 12 óra alatt akár 20-30mm mennyiségű eső. Foltokban heves felhőszakadások is előfordulhatnak. Párás lesz a levegő. 16 és 28 fok közötti értékeket mérhetünk délután.

Ebben az időjárási helyzetben napokig nem várható változás, így legalább a hétvégéig marad a borús, változékony, párás időjárás, lassan emelkedő hőmérséklettel. Zápor, zivatar, felhőszakadás minden nap kialakulhat. Tartós, száraz strandidő egyelőre nem látszik.

(InfoRádió / köpönyeg.hu)