Jelenlegi hely

kórházak

Az aranykor krónikája – Egészségügy: az újraélesztés megtörtént

Fotó: MTI, archív

Augiász istállója rokokó palota volt ahhoz képest, amit 2010-ben a Fidesz–KDNP-kormány örökölt egészségügyi ellátórendszerként. Eladósodott, lepukkant, gyengén felszerelt kórházak és rendelőintézetek, átláthatatlan várólisták, összekuszált betegutak, betöltetlen háziorvosi praxisok: nagyjából ez a romhalmaz várt megoldásra. Az elmúlt nyolc év lépéssorozatát érdemes számba venni azért, hogy tudjuk: milyen messzire jutottunk azóta.

Folyamatos lesz a betegellátás

Fotó: MTI, archív, illusztráció

Folyamatos és zökkenőmentes lesz betegellátás a karácsonyi időszakban is az Állami Egészségügyi Ellátó Központ fenntartásában működő intézményekben, kórházakban, az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) is teljes készenlétben áll az ünnepek alatt. A patikák ügyeleti rend szerint lesznek nyitva.

A magyar megoldások eredményesek

Fotó: ShutterStock.com, illusztráció

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma tájékoztatása szerint Magyarországon a 2015-ös adatokhoz képest negyedével csökkentek az egészségügyi ellátással közvetlen összefüggésben kialakuló járványok száma.

Üzemben van egy korábbinál korszerűbb mobil CT

Fotó: http://www.shutterstock.com/illusztráció

A korábbinál korszerűbb mobil CT működik hétfő reggel óta az ajkai kórházban, a berendezés a végleges CT üzembe helyezéséig látja el a betegeket - tájékoztatta a Magyar Imre Kórház megbízott főigazgatója hétfőn az MTI-t.

Működik az egészségügyi bérfejlesztési program

Fotó: MTI, archív, illusztráció

A jövő évi költségvetésben az ideinél 220 milliárd forinttal többet fordít az egészségügyi ágazatra a kormány, ennek nagyobbik részét a béremelések teszik ki. Emellett 40 milliárd forintos keretösszeggel indul az Egészséges Budapest Program, amelynek célja a fővárosi és a Pest megyei egészségügyi intézmények fejlesztése.