Jelenlegi hely

leltár

Rövidebbek a várólisták

Fotó: http://www.shutterstock.com/illusztráció

Jelentősen rövidültek a műtéti várólisták, és a várakozás időtartama is kevesebb lett az elmúlt öt évben. Míg 2012-ben 70 ezer honfitársunk szerepelt valamilyen várólistán, 2017 januárjára ez a szám nem egészen 28 ezer főre csökkent, vagyis öt év alatt 60,2 százalékkal mérséklődött.

Rekordon a külkereskedelmi többlet

Fotó: MTI, archív

Tízmilliárd eurós többletet ért el Magyarország külkereskedelme a tavalyi évben. Az összeg 1,4 milliárd euróval haladja meg az egy évvel korábbit, és egyúttal történelmi rekordot jelent. Egy évtizeddel korábban még menetrendszerű hiánnyal zárt a magyar külkereskedelem.

Jelentősen csökkent a MÁV adóssága

Fotó: MTI, archív, illusztráció

–78,7%

Az elmúlt hat évben 300 milliárd forintról 64 milliárd forintra csökkent a Magyar Államvasutak tartozása. Ily módon a visszafizetendő hitelállomány a 2010-es összeg 21,3 százalékára zsugorodott, vagyis a tartozás 78,7 százalékától megszabadult a MÁV. A törlesztést felerészben az állam, fele részben saját eredményeiből a vasúttársaság teljesítette.

Áttörést hozott a bárányhimlő elleni védőoltás bevezetése

Fotó: http://www.shutterstock.com/illusztráció

–259

Jelentősen visszaesett a bárányhimlős megbetegedések száma azokban a városokban, ahol az önkormányzat úgy döntött, finanszírozza a védőoltást a helyi gyermekek számára. A kezdeményezéshez azóta egyre több hazai település csatlakozik.

Tavaly is nőtt a vendégéjszakák száma

Fotó: MTI, archív, illusztráció

6,5%

Közel hat éve folyamatosan nő a turistaforgalom hazánkban. A 2009-es mélyponthoz képest 2015-ig 7,1 millióval több vendégéjszakát töltöttek a szálláshelyeken, ami nagyjából fele-fele arányban a bel- és a külföldi turisták között oszlik meg. Tavaly 6,5 százalékkal nőtt a vendégforgalom.