Jelenlegi hely

leltár

Működik az egészségügyi bérfejlesztési program

Fotó: MTI, archív, illusztráció

A jövő évi költségvetésben az ideinél 220 milliárd forinttal többet fordít az egészségügyi ágazatra a kormány, ennek nagyobbik részét a béremelések teszik ki. Emellett 40 milliárd forintos keretösszeggel indul az Egészséges Budapest Program, amelynek célja a fővárosi és a Pest megyei egészségügyi intézmények fejlesztése.

Háromszoros támogatás

Fotó: MTI, archív

Újabb 250 millió forinttal emelkedik a vidéki és határon túli magyar fesztiválok támogatására szánt összeg az Emberi Erőforrások Minisztériuma jövő évi költségvetésében, jelentette be múlt héten Rétvári Bence államtitkár.

Növekedési pályán a mentőszolgálat

Fotó: MTI, archív

Az utóbbi hét évben közel megduplázódott a mentőszolgálat működtetésére szánt költségvetési keret. Új és felújított mentőállomások, új mentőautók és a bérek emelése jelzi, az egészségügyi kormányzat komolyan veszi azt a célkitűzést, hogy a 2010 előtti forráskivonások miatt gyengélkedő szakág bajait orvosolja.

Sikeresek az erőfeszítések

Fotó: http://www.shutterstock.com/illusztráció

A fiatalok és a felnőttek körében egyaránt csökkent a dohányzók száma az elmúlt években. Rétvári Bence államtitkár szerint már gyermekkorban fontos lenne felhívni a figyelmet az egészséges életmódra, amit a kormány több intézkedésében meg is tett. Ilyen volt például a dohányzás lehetőségeinek korlátozása.

Újra száguld az építőipar

Fotó: http://www.shutterstock.com/illusztráció

22,1 százalékkal haladta meg áprilisban az építőipar teljesítménye az egy évvel korábbit. Az év többi hónapja is hasonló fellendülést hozott, a leggyengébb január is 17, a legerősebb március pedig 33 százalékkal múlta felül a korábbi időszakot. A bővülés egyelőre a tavalyi visszaesést kompenzálja, ugyanakkor 17 éve nem látott erős tempót jelent.