Jelenlegi hely

leltár

Elégedettek a fiatal városlakók

Fotó: MTI, archív

A dolgozó fiatalok majdnem fele, 44 százaléka érzi úgy, hogy megbecsülik a munkahelyén, 36 százalékuk pedig előrelépési lehetőséget is lát az őt foglalkoztató cégnél a K&H Ifjúsági Indexének legújabb felmérése szerint.

Átmeneti oltalom

Fotó: shutterstock.com, illusztráció

2017-ben 1291-en, többségében felügyelet nélküli gyermekek és asszonyok kaptak védelmet Magyarországon. Ők azok, akik legális úton jelentkeztek az ország határainál felállított tranzitzónák egyikében, a hatósági eljárás során pedig bebizonyosodott, csakugyan nemzetközi védelemre szorulnak.

Digitálisrezsi-csökkentés

Fotó: shutterstock.com, illusztráció

Január 1-je óta az európai országok közül hazánkban a legalacsonyabb az internetezést terhelő általános forgalmi adó kulcsa, miután a kormány kezdeményezésére a parlament 18-ról 5 százalékra csökkentette. A minden eddiginél kedvezőbb árú szolgáltatás több tízezer, de akár százezer új előfizetőt is hozhat a szolgáltatóknak.

Egyre népszerűbbek a befektetési alapok

Fotó: shutterstock.com, illusztráció

Jócskán átlépte tavaly a befektetési alapokban kezelt pénzek állománya a 6000 milliárd forintot. A háztartások a lekötött bankbetétektől pártoltak vissza ezekhez a befektetésekhez. Az átrendeződés másik nyertese az állampapírpiac volt. Tavaly főleg az ingatlanalapok bővültek, amelyek átlépték az ezermilliárdos határt.

Karácsonyi ajándékozás

Fotó: MTI, archív

Idén mintegy 8 százalékkal többet, átlagosan 42 ezer 900 forintot költ a karácsonyi időszakban a magyar lakosság – derült ki nemrégiben egy kutatásból. A felmérés szerint az emberek többsége az aktuális havi jövedelméből fedezi az ünnep költségeit, ugyanakkor enyhén nőtt azoknak az aránya, akik megtakarításukat használják fel erre a célra.