Jelenlegi hely

NGM

Hat százalék felett lehet az emelkedés

Fotó: shutterstock.com, illusztráció

Idén hat százalék felett alakulhat a reálkeresetek emelkedése a tárca számításai szerint - mondta Cseresnyés Péter, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkára az M1 aktuális csatornán hétfőn.

Kedvezőbb növekedési kilátások

Fotó: Vermes Tibor/Demokrata, archív

A tavalyinál jobb helyzetben, kedvezőbb növekedési kilátásokkal kezdi az idei évet a magyar gazdaság a nemzetgazdasági miniszter szerint, Varga Mihály az előzetes adatok alapján arra számít, hogy míg 2017-ben a gazdaság éves növekedési üteme 4,1 százalékos volt, idén 4,3 százalékos lehet.

Kiegyensúlyozott pályán a magyar gazdaság

Fotó: shutterstock.com, illusztráció

A magyar gazdaság a következő években is kiegyensúlyozott és fenntartható pályán, dinamikusan bővül majd, stabil költségvetés, folyamatosan csökkenő államadósság és magas foglalkoztatottság mellett - olvasható a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) 2017-2021-es időszakra vonatkozó makrogazdasági és költségvetési prognózisáról szóló közleményben.

Tízmilliárd munkahelyteremtésre

Fotó: ShutterStock.com, illusztráció

Augusztus elsejétől 10 milliárd forint összegű nyílt pályázatot hirdet a mikro-, kis- és középvállalkozások munkahelyteremtő beruházásainak támogatására a Nemzetgazdasági Minisztérium - mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter az MTI-nek.

Nemzetközi szakértők is elismerik a magyar gazdaság teljesítményét

Fotó: http://www.shutterstock.com/illusztráció

A nemzetközi szakértők is elismerik Magyarország teljesítményét, az IMF, a Fitch Ratings, az EBRD és a Európai Bizottság is igen pozitívan értékeli az ország múlt évi gazdasági tevékenységét és jövőbeni kilátásait - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) pénzügyekért felelős államtitkára hétfőn az M1 aktuális csatorna reggeli hírfolyamában.