Jelenlegi hely

választás

Osztrák sajtó: még nem dőlt el a választás

Fotó: ShutterStock.com, illusztráció

Még nem dőlt el a vasárnapi parlamenti választás Ausztriában, nem tudni, hogy milyen ténylegesen megvalósítható koalíciós megoldások kínálkoznak majd - írták az osztrák lapok egy nappal a voksolás előtt, részvételre buzdítva olvasóikat.

Rekordszámú szavazatot adtak le levélben

Fotó: ShutterStock.com, illusztráció

Rekordszámú szavazatot adtak le  levélben a vasárnapi ausztriai parlamenti választásokra, összesen több mint 889 ezren választották a választási részvételnek ezt a módját - jelentette be az osztrák belügyminisztérium.

A németek kétharmada elégedetlen

Fotó: ShutterStock.com, illusztráció

Elégedetlen a szövetségi parlamenti választás eredményével a németek kétharmada - mutatta ki egy ma ismertetett felmérés.

Gyurcsány: nem a közös lista a győzelem receptje

Nem igaz, hogy a közös lista több szavazatot hoz, mint egy legalább öt százalékot elérő párt külön listája, nem ez a győzelem receptje - mondta Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke csütörtökön, tatabányai lakossági fórumán.

Az összes körzetben veszíthet a baloldal

A demokratikus ellenzéki pártok akár az összes választókerületet elveszíthetik, ha külön-külön indulnak a Fidesz ellen az országgyűlési választásokon - mondta Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke szerdán Gyulán, lakossági fórumon.