Jelenlegi hely

választás

A függetlenségi pártoké a többség

Fotó: MTI, archív, illusztráció

Az Állampolgárok (Ciudadanos) nevű liberális párt győzelme ellenére a függetlenségi pártok szerezték meg a parlamenti többséget a katalán parlamenti választásokon - állapítható meg a szavazatok 99,59 százalékos feldolgozottságánál.

Megkezdődött a szavazás Katalóniában

Fotó: shutterstock.com, illusztráció

Megkezdődött a szavazás csütörtök reggel Katalóniában, Spanyolország autonóm tartományában, ahol öt éven belül már harmadszor tartanak helyi parlamenti választásokat.

„Nem félünk a szavazóurnáktól”

Fotó: ShutterStock.com, illusztráció

Indulnak a december 21-i előrehozott autonóm parlamenti választásokon a leváltott katalán kormány pártjai - jelentették be külön-külön tartott sajtótájékoztatójukon hétfőn Barcelonában.

Osztrák sajtó: még nem dőlt el a választás

Fotó: ShutterStock.com, illusztráció

Még nem dőlt el a vasárnapi parlamenti választás Ausztriában, nem tudni, hogy milyen ténylegesen megvalósítható koalíciós megoldások kínálkoznak majd - írták az osztrák lapok egy nappal a voksolás előtt, részvételre buzdítva olvasóikat.

Rekordszámú szavazatot adtak le levélben

Fotó: ShutterStock.com, illusztráció

Rekordszámú szavazatot adtak le  levélben a vasárnapi ausztriai parlamenti választásokra, összesen több mint 889 ezren választották a választási részvételnek ezt a módját - jelentette be az osztrák belügyminisztérium.