Ákos és a Telekom

Barátaim és közeli ismerőseim tudják rólam, hogy bár elismerem az értékeit, finoman szólva sem vagyok nagy rajongója Ákos zenéjének. Ez az információ persze abszolút magántermészetű, miért is volna fontos, hogy kit szeretek, és kit nem, mindössze azért jelzem, mert Ákos nem a rokonom, nem a barátom, és még arról sincs szó, hogy a jobboldali értékrendű publicista zsigerileg megírja a jobboldali értékrendű művész melletti cikkét.

Szóval, nem erről van szó. De azért álljon már meg a menet...

Egyetértek Ákossal. Akkor is egyetértenék, ha Thürmer Gyula vagy Kis János mondta volna, amit Ákos mondott. Teljesen igaza van. Én is azt hiszem, hogy a nő létének értelme az, hogy a családjáért éljen. A nőnek ugyanis – maguktól a nőktől tudom – családra, férjre, gyerekre, biztonságra van szükségük. A helyzet az, hogy mi, férfiak és nők biológiailag, társadalmi lényként egyaránt beleszülettünk a saját nemi szerepünkbe, és bár kitörhetünk a természet ránk szabta keretekből, testi és lelki adottságaink adottak, ezért a kitörési kísérletből maximum egy kappanhangú Conchita Wurst származhat.

Nem a nő feladata a pénzkereset, és ha kizárólag erre összpontosít, akkor sérül a nőiessége. Ezért van tele a nyugati világ roppant öntudatos, férfi módra gondolkodó diplomás nőkkel, akiknek csak a karrier számít, és akik képtelenek alkalmazkodni másokhoz, pláne, együtt élni egy másik emberrel. Ezek a nők soha nem mennek férjhez, és soha nem vállalnak gyereket, az egyéni érvényesülést választják a közösségi boldogság helyett.

Amihez persze, joguk van, csak ne tegyenek szemrehányást azoknak, akik önfeláldozóan gyereket, gyerekeket nevelnek a házastársukkal. Ahhoz ugyanis már nincs joguk.

És akkor most mi van?

Lehet, hogy nem jól értelmezem a demokrácia szót, de a mi a fészkes fenéért se mondhatná el Ákos a véleményét erről az egészről?

És mondjuk meg őszintén, mert a Telekom minősíthetetlen eljárása után a teljes őszinteség elengedhetetlen: sok-sok millióan gondolunk így a női és férfi szerepre, ahogyan Ákos. Nincs ezzel semmi baj. A nemek nem harcolnak egymással, hanem keresik egymásban a harmóniát. A férfi a nőt, a nő a férfit.

Kár, hogy a Telekomnál nem, de mostantól legalábbis ezt is tudjuk.

Szóval: hajrá, Ákos, sok sikert a koncertjeidhez! Igazad van, jól beszéltél, és ha ostobaságot mondtál volna, akkor is jogod lenne elmondani a véleményedet.

Készülj fel arra is, hogy a személyed elleni bojkott eredményeként még több rajongód lesz, mint eddig. Nem ez volt a cél, nem te szerződtetted őket, de ügyes píárosaid a telekomos kollégák. Keménykedni akartak, még népszerűbbé tettek. Van ez így.

Barátsággal: Szentesi Zöldi László