Rangos nemzetközi díjban részesült a Sissi fagyizó!
Az Olasz Fagylaltkészítők Oktatóinak Szövetsége különdíjával, a „Minőség Mestere Díjjal” tért haza a Sissi fagyizó Olaszország egyik legrangosabb nemzetközi kézműves fagylaltversenyéről.A gödöllői Sissi Fagyizó és fagylaltmestere, Koncz Andrea egyedüli magyar résztvevőként kapott meghívást az olasz fagylaltkészítés egyik legnívósabb nemzetközi versenyére, az olaszországi Scirubetta Kézműves Fagylalt Fesztiválra. A szeptember 13. és 16. között Reggio Calabriában megrendezett eseményen 34 fagylaltmester mutathatta be különleges, kizárólag erre az alkalomra megálmodott kreációját. A szervezők Itália fagylaltmesterei mellett a világ néhány kiváló fagylaltmesterét is meghívták Amerikán át egészen Japánig.
A Sissi Fagyizó rangos díjjal tért haza a versenyről, Koncz Andrea fagylaltmester elnyerte az AFPG, az „Olasz Fagylaltkészítők Oktatóinak Szövetsége” különdíját, a Minőség Mestere Díjat.


A díj hatalmas elismerés a magyar fagylaltkészítésnek, egyben a hazai cukrász szakmának. Koncz Andrea, a Sissi Fagyizó fagylaltmestere így fogalmazott:
– Nagyon nagy meglepetés és óriási megtiszteltetés számomra ez a díj, hiszen az Olasz Fagylaltkészítők Oktatóinak Szövetségében Olaszország meghatározó szaktekintélyei, igazi ikonikus alakjai foglalnak helyet. Tőlük díjat kapni igazi elismerés. Külön köszönet Pino Scaringella nagymesternek, az AFP alapítójának és Giorgo Zanetta elnök úrnak. Még mindig alig hiszem el, hogy tőlük megkaptam ezt a fantasztikus elismerést!

A fesztiválra különleges, kreatív ízkombinációval kellett nevezni, a magyar versenymű az Áfonya és kecskesajt szimfóniája nevet kapta. Az igazán különleges és merész ízkombináció elemei a következők voltak:
- krémes áfonyafagylalt, balzsamecet
- lágy, tejszínes kecskesajtkrém
- ropogós, sós mandularéteg
- friss, bazsalikomos áfonya variegato
Az Áfonya és kecskesajt szimfóniája nemcsak a szakmai körökben, de a fesztivál népes közönségénél is nagy sikert aratott.
Sissi Fagyizó
A Sissi Fagyizó prémium minőségű, természetes alapanyagokból készíti kézműves fagylaltjait. Koncz Andrea fagylaltmester vezetésével a műhely a hagyományos ízek mellett a folyamatos kísérletezésről és az új ízkombinációk megalkotásáról ismert. A fagyizó számos hazai és nemzetközi elismeréssel büszkélkedhet, a Scirubetta Fesztiválra szóló meghívás pedig eddigi pályafutásuk egyik újabb mérföldköve. A fesztivál-szereplés nem csupán számukra, hanem az egész magyar gasztronómia számára is kiemelkedő siker, amely ismételten bizonyítja a magyar cukrászok tehetségét és innovatív szemléletét a nemzetközi porondon.
