Hirdetés

A húsleves a legtöbb magyar családban a vasárnapi ebéd elmaradhatatlan része, karácsonykor azonban kevés asztalra kerül, mivel nem számít tradicionális ünnepi ételnek.

Pedig csak egy apró változtatás szükséges ahhoz, hogy alkalomhoz illő legyen ez a magyar klasszikus: ha a szokásos cérnametélt, csigatészta vagy eperlevél helyett magunk készítjük el a levesbetétet, máris más külleme lesz az ételnek. Ehhez pedig nem kell egyéb, mint egy apró, hópiheformájú sütikinyomó és néhány egyszerű alapanyag, mint liszt, tojás, víz.

Az ötletgazda így mesél a készítéséről.

„Gyúrunk egy klasszikus házi tésztát. Mi fürjtojással készítjük, és kétszer annyi lisztet adunk hozzá, mint amekkora a tojás súlya. Az elkészült masszát pihentetjük minimum fél órát, majd egy pici hópehely-kiszúróval kiszaggatjuk” – avatott be minket a munkamenetbe Fuszeneczkerné Merkva Marianna.

Találmányát megosztotta a közösségi médiában is, méghozzá egy gasztronómiával foglalkozó csoportban, ahol hatalmas sikert aratott: rövid idő alatt több mint 6500 lájkot gyűjtött be, ezzel pedig a nap legnépszerűbb posztja lett.