Hirdetés

Tatát a gasztronómia rajongói többnyire a zseniális, Michelin-csillagot érdemlő, egy korábbi éttermében el is nyerő Pesti István nevével fémjelzett Platán étterem révén ismerik. Ám aki rászán néhány órát a tó környékének bebarangolására, hamar rájön, hogy ez az alig több mint húszezer fős városka valóságos kulináris ékszerdoboz. Van itt még néhány kiváló étterem (Malom, Kacsa), csúcskávézó (Ébresztő), autentikus nápolyi pizzázó (Zsigmond pince), kávézó-delikát-borozó (Gusto) és egy parányi, ám annál szeretni valóbb hely: a Pelle–Molnár csokimanufaktúra működtette A Csokizó.

Talán nincs fontosabb annál, mint hogy az ember érezze a lelkesedést, az őszinte, önzetlen élményadás igyekezetét a vendéglátóban. És ez itt bőven megvan: ahogyan a tulajdonos-üzletvezető-pultos a csokoládékról mesél, azt tanítani lehetne. Tolakodás nélkül, kedélyesen, számos információval fűszerezve kóstoltatott meg velünk 8-9 csokifajtát, hogy végül a magunk ízlése szerint választhassuk ki belőlük forró italunkat. Kiváló csokibonbonokat is rendeltünk, főként alkoholos töltelékű keserűket, de néhány alkoholmentes gyümölcsbetétű is akadt a merítésben.

Korábban írtuk