Kiss Dezső maga a sátán. Bélyeget gyűjt, kedvence a félliteres kakaós tej, szabad idejében pedig a YouTube klipkereső rendszerén vadászik a ’70-es évek végi, klasszikus heavy metál lemezekre, s főfoglalkozásképp a BKV megbízásából a 3-as villamost vezeti.

De Kiss Dezső nem ettől sátán. Hanem, mert ismeri Kodelka Elemért.

Kodelka – a szörnyűséges Kiss Dezső közeli ismerőse – a XXVI. kerületi postás székházba jár – fura időtöltés – Star Wars-szakkörre. Ott az emberek kedvenceikről beszélgetnek, jeleneteket adnak elő, és ruhadarabokat próbálnak fel. A Star Wars-szakkör vezetője amúgy nem más, mint maga Ilonka Mihály. Ilonka Mihály (a XXVI. kerületi postás székházban működő Star Wars-szakkör vezetője) nagy zenerajongó. Kedvence a bécsi klasszicizmus, azon belül is Wolfgang Amadeus Mozart művészete, de az operett műfaját sem veti meg. Az operettet, mégpedig annak legendás nagyságait, mint pl. Lehár.

Lehár Ferenc (1870-1948) az operett műfaj egyik legnagyobb alakja. Munkássága igen sokakat rabul ejtett, ám van valaki, akit általában ritkán említenek meg vele kapcsolatban. Az illető nem más, mint Adolf Hitler! Nem igaz, hogy Hitler Wagnert szerette! Nem! Mint azt a feljegyzések is tanúsítják, néhányszor valóban meglátogatta a berlini Krollt, ám ha nem protokollról volt szó, soha nem tette be a lábát oda, hol a nagy német zeneszerző műveit adták elő. Nem! Hitlernek – mint vérbeli nyárspolgárnak – a kedvence Lehár volt. Lehár, és műve a Víg özvegy, amit – és erre szintúgy hiteles feljegyzések vannak – 11 ízben tekintett meg.

Vegyük hát akkor végig. Kiss Dezső haverja Kodelka Elemér. Kodelka a Star Wars-szakkör nagy rajongója, a Star Wars-szakkör vezetője pedig Ilonka Mihály. Ilonka kedvenc műfaja az operett, s ki volt az, aki mindennél többre értékelte Lehár művészetét (azon belül is a Víg özvegy c. kis darabot)? Nem más, mint Adolf Hitler!

Remélem, mihamarabb beköszönt az EU-kánaán, átvesszük az alapvető emberi és szabadságjogokat, bevezetik végre a gyűlölettörvényt, és börtönbe zárják azt a szörnyűséges Kiss Dezsőt.