Hirdetés

Donald Trump szerint a következő pár hónapban kitörhet a harmadik világháború. Ha ez igaz volna, nagyon rossz hír lenne. Vegyük sorra. Az első világháború közel tízmillió ember halálát és mintegy húszmillió sebesülését okozta. A második világháborúnak becslések szerint körülbelül 80 millió halálos áldozata volt; nagyjából egyharmaduk katona, kétharmaduk civil, akik az éhezések, bombázások, betegségek és a tervszerű népirtás következtében haltak meg. (A kommunizmusnak Szolzsenyicin számításai szerint 200 millió halálos áldozata volt; ennyit a baloldalról.) Kiderült, hogy az áldozatok száma a haditechnikai eszközök pusztító ereje függvényében nem lineárisan, hanem exponenciálisan emelkedik, vagyis a harmadik világháború katonai és civil áldozatainak száma az utóbbiak rovására bőven meghaladhatja az egy- vagy több milliót, de az atomfegyverek bevetése esetén akár az egy- vagy több milliárdot is.

A harmadik világháború kitörése után sehol senki nem lesz biztonságban. A túlélés esélye közelít a lottóötös megnyerésének esélyéhez. Senki sem tudhatja, hogy hol lesz biztonságos pont a Földön. Hová nem ér el a halálos robbanásokat követő halálos sugárzás. Lesz-e olyan egyáltalán. És ha nem, ugyan lesz-e annak bármilyen jelentősége, ha kiderül, hogy a nukleáris apokalipszist tényleg csak a svábbogarak élik túl… Szóval ne játsszunk a szavakkal, hanem vegyük halálosan komolyan őket!

A volt és újrázni készülő amerikai elnök a mostani demokrata kormányzatot okolta a konfliktusért. Azt mondta, mélységesen aggasztja, hogy „a következő három-négy hónapban világháborúba sodródhatunk a jelenlegi kormányzat miatt”. Tegyük hozzá, az Európai Unió jelenlegi vezetése is tevékenyen igyekszik összehozni az Armageddont, de nem a bibliai értelemben, ahol a jó és a rossz végső csatája zajlik le, várhatóan a jó végső győzelmével, és akkor eljön az örök béke korszaka, hanem sajnos inkább fordítva, ahol ahogy a kissé könnyelműen fogalmazó Francis Fukuyama jövendölte volt, eljön a történelem vége.

Erről beszélt Donald Trump drámai hangon egy kaliforniai gyűlésen. Szavait alátámasztja egy friss felmérés, amely a The Wall Street Journalban jelent meg, és amely szerint Donald Trump előnyben van Kamala Harrisszal szemben a választók körében a tekintetben, hogy ki tudná jobban kezelni az ukrajnai és az izraeli konfliktust. A lap hét billegő államban készült felmérése szerint a választók Donald Trumpot tartják alkalmasabbnak a konfliktusok kezelésére, benne jobban bíznak az emberek, mint az alelnöknőben.

Korábban írtuk

Mármost az a kérdés, hogy az amerikai választók tisztában vannak-e a világháborúk véralgebrájának (copyright Lovas István) törvényszerűségeivel. Tudják-e, hogy a harmadik világháború kitörését követően elveszítik jelentőségüket a távolságok? Hallottak-e arról, hogy a csernobili atomerőműben történt robbanást követően a felhőkbe emelkedő sugárzó szemcsék a szél hátán egészen Svédországig jutottak, és megfertőzték majdnem egész Nyugat-Európát? Tudják-e, hogy ez a ronda képű és agresszívan röhögő amerikai nő, aki most fel és alá rohangál a kampányszínpadokon, mutogatva a népnek, hogy ő milyen fitt és milyen slágfertig, gond nélkül elhozná nekik az örök pusztulás poklát?

Istenem, milyen szép látvány lehetett Trója magas falairól látni, ahogy a horizonton feltűntek a kicsiny görög hajók a lemenő nap fényében! Béke volt, az égen sirályok köröztek. Ki gondolt volna háborúra?