Az amerikai propaganda magyar, ukrán és még sok más nyelven megszólaló ügynökei és hasznos hülyéi naponta felmondják a leckét a történelmileg gonosz cári Oroszországról és a még gonoszabb Szovjetunióról. Lássuk be, az előhozott gaztettek jó része megtörtént, azok önmagukban, a mai politikai érdekeket szolgáló irracionális atrocitás-propaganda nélkül is elborzasztanak minden tisztességes embert. Az orosz birodalmi erő bizony kegyetlenül bánt az uralma alá hajtott népekkel, a szovjet bolsevizmus pedig maga volt a megelevenedett pokol.

Hirdetés

Ámde ezekben a történelmi bűnökben az ukránok is nyakig benne voltak. Olcsó és meglehetősen ócska kommunikációs trükk úgy tenni, mintha ők soha ott se lettek volna, ahol a bűnöket elkövették. Az 1849-ben hazánkra törő cári csapatok vezére, Paszkevics tábornagy ukrán zaporozsjei kozák család sarja volt, akárcsak az 1944-ben Magyarország megszállásában főszereplő 2. Ukrán Front főparancsnoka, Rogyion Malinovszkij marsall, és számos beosztott parancsnok Szergej Trofimenko vezérezredestől Filipp Zsmacsenko altábornagyon át Andrej Kravcsenko vezérezredesig. Ukrán volt az évtizedekig hamis mítosszal ajnározott Ilja Osztyapenko százados is, nem beszélve a közkatonák százezreiről. Az 1956-ban szabadságharcunkat vérbe fojtó szovjet ármádia állományának több mint húsz százaléka ugyancsak ukrán volt.

Ilyenformán merő történelemhamisítás azt állítani, hogy Magyarországot akár 1849-ben, akár 1944-45-ben, akár 1956-ban az oroszok tiporták le. A megszálló seregek soraiban bizony minden esetben ukránok is voltak, néha egészen magas rendfokozatban. Ideje ezért leszámolni a jelen hazugságait igazolni akaró történelmi hazugságokkal. Csak az igazság tesz szabaddá.

Korábban írtuk