Az Ellenzéki összefogás című szappanopera a választás után sem ér véget, a voksolás másnapján már el is indult a 8. évad. Ez nem meglepő, ugyanis hatalmas népszerűségnek örvend a műsor, amely mellé a kormánypárti nézők előszeretettel fogyasztanak kávét. A váratlan fordulatok mellett a színes, egyre bővülő szereplőgárda biztosítja a műsor töretlen sikerét.

Az első évadokban szereplő bandák, a Magyar Szocialista Párt, a Demokratikus Koalíció, az Együtt, a Párbeszéd Magyarországért, valamint a Magyar Liberális Párt mellé a producerek a legutóbbi szezonban a Jobbikot és a Lehet Más a Politikát is szerződtették. Castingra jelentkezett a Momentum Mozgalom is, amely immár szintén állandó szereplő.

Az Ellenzéki összefogás rajongói szerint a két író, Soros György és Simicska Lajos egyszerűen zseniális, hiszen a 7. évadra sem fáradtak el. Az áprilisi évadzáróhoz közeledve izgalmasabbnál izgalmasabb fordulatok következtek: házasságtörés (a Párbeszéd megcsalta az Együttet, ezzel véget vetve második frigyüknek), visszalépések és spontán matematikaóra.

Az április 9-én indult nyolcadik évad már most lebilincselő. A Lehet Más a Politika önmagával való verekedése újszerű ötlet az írók részéről, bár azt meg kell hagyni, hogy a Párbeszéd újabb válása már-már klisésnek mondható. Ezúttal a Magyar Szocialista Párttal szakítottak, a szimbiózis új formáját választották.

A sorozat aktuális epizódjában a Magyar Szocialista Párt és a Lehet Más a Politika között bontakozik ki ellentét. Mindkét fél összefogást szorgalmaz, ám közben nem restek keresztbe tenni egymásnak. Miközben az LMP vezére, Szél Bernadett összellenzéki ülést sürget, Ungár Péter, az LMP egyik befolyásos tagja belerúgott a szocialistákba, utalva rá, hogy az MSZP évente legalább egyszer megújul.

Ne feledjék, kedves Nézőink, a kétharmad-károsultak kalandjait továbbra is első kézből követhetik a demokrata.hu-n!