Hirdetés
Hirdetés

hagyomány

Terítéken az örökségünk

Terítéken az örökségünk

Töltött dagadó, harcsapaprikás, halászlé – csupa kiváló magyar étel, Levendai Levente mégis úgy látja, kulináris örökségünk fájdalmasan el van hanyagolva.
Magyar szívű holland huszár

Magyar szívű holland huszár

Székelyföld miért nem Curaçao, és hol nőnek fel a legegészségesebb lovak? Bart Jan Geersszel, a magyar szívű holland katonával beszélgettünk.
Öt évszázad viselete

Öt évszázad viselete

A 2023-as év legjobban várt kiállítása – többéves előkészítő munka után – december közepén nyílt meg a Magyar Nemzeti Múzeumban.
Dió, mák, aranyalma

Dió, mák, aranyalma

Hogyan ünnepelték száz évvel ezelőtt a karácsonyt a régiek, és hogyan ünnepel ma a városi ember?
A nemzeti mitológia regisztere

A nemzeti mitológia regisztere

A Cser Kiadó Bestiarium Hungaricum című kötete elsőként kívánja megalkotni a magyar mitológia emblematikus lényeinek regiszterét.
Ezeréves ízek útján

Ezeréves ízek útján

Különleges ízutazáson jártunk Li Mengyi gasztrovloggerrel: képzeletben Kantontól Sanghajon át a kőbányai kínai negyedig barangoltunk.