2024.10.01. Magyarország felhívást intéz a világhoz az élelmiszerpazarlás csökkentéséért A magyar felhívás célja az élelmiszerveszteség csökkentésével kapcsolatos ismeretek, kutatások, gyakorlatok cseréjének elősegítése.
2023.09.27. A magyar háztartások egyre kevesebb élelmiszert pazarolnak Leggyakrabban továbbra is az ételmaradékok, a zöldségek és a gyümölcsök, valamint a pékáruk kerülnek feleslegesen a szemétbe – közölte a Nébih.
2023.09.04. A megtermelt élelmiszer egyharmadát nem fogyasztjuk el A pazarlásmentes missziót folytató Dalmadi Júlia élelmiszer-futurista vállalkozó mutatkozott be Áder János podcastjában, amely meghallgatható a cikkben.
2023.01.28. Vége a pazarlásnak Lassan az ötven százalékot is eléri hazánkban az élelmiszer-infláció, aminek, ismerjük el, egyetlen üdvözlendő mellékhatása máris látható.
2022.12.08. Folyamatosan égetik a díszkivilágítást a félkész lánchídon A még lezárt, építési hulladékkal teledobált Lánchíd meghökkentő fényárban úszik éjjel és nappal is
2021.12.15. Erkölcsi kötelesség is az élelmiszerpazarlás csökkentése VIDEÓ! Az agrárminiszter világszintű problémának nevezte az élelmiszerpazarlást.
2021.12.14. A multiknak kötelező felajánlaniuk a két napon belül lejáró élelmiszereket A jogszabály célja az, hogy a lejáratközeli áru a rászorulókhoz és ne a kukába kerüljön.
2021.09.29. Visszaszorulóban az élelmiszerpazarlás Magyarországon A Maradék nélkül! program is hozzájárulhatott az élelmiszerpazarlás mérséklődéséhez.
2021.07.21. Évente 2,5 milliárd tonna élelmiszer kerül a szemétbe Az összes megtermelt élelmiszer körülbelül 40 százaléka megy kárba.
2020.11.05. Szemét helyett tudatosság Hatvannyolc kilogramm. Minden évben ekkora mennyiségű ételt dobunk a szemétbe, és ez nemcsak környezetszennyező, de rendkívül gazdaságtalan is.