A még lezárt, építési hulladékkal teledobált Lánchíd meghökkentő fényárban úszik éjjel és nappal is, fedezte fel a Ripost. Eközben a takarékosságra hivatkozva idén nem kapott karácsonyi díszkivilágítást Budapest. Aki mégis díszkivilágítást akar nézegetheti a szemetes Lánchidat.

Hirdetés
Fotó: Ripost

Ezek szerint mégsem érinti az energiaválság a fővárost. A hídon több, mint egy hete folyamatosan ég, mind a 32, háromágú lámpa, azaz minimum 96 izzó fogyasztja teljesen értelmetlenül, folyamatosan a drága áramot. A Ripost által felkért szakértő becslése szerint, ez így az elmúlt héten akár 3-4 millió forintba is belekerülhetett.

Fotó: Ripost

Mindeközben Karácsony Gergely folyamatosan arról beszél, hogy nem tudja, 2023-ban hogyan és miből fizetik majd ki a közvilágítást. Ráadásul az elszálló energiaárakra hivatkozva idén karácsonyi világítást sem kap a főváros, és még a fényvillamostól is megfosztották a budapesti lakosságot.

A Lánchídon éjjel-nappal égetik a díszkivilágítást

A Lánchíd esetében azonban nem aggódnak az elszálló energiaárak miatt, az egyelőre félkész hídon, körülbelül egy hete már bekapcsolták a díszkivilágítást, majd minden bizonnyal úgy felejtették. Itt nincs üzemidő, nincs takarékosság, csak értelmetlen közpénz pazarlás.

Korábban írtuk

Fotó: Rispost

Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.