Hirdetés
Hirdetés

táplálkozás

Műhús és rovarfehérje

Műhús és rovarfehérje

Dr. Bardócz Zsuzsanna biokémikussal a mesterséges húsról, a rovarfehérjéről és a génmanipulált termékekről beszélgettünk.
Sárdobálás

Sárdobálás

Ha kinyitjuk a szemünket és úgy járkálunk a világban, lassan-lassan érdekes összefüggéseket figyelhetünk meg.
Kevesebb is elég

Kevesebb is elég

Az édesítőszer feltételezett egészségkárosító hatása akár generációról generációra is öröklődhet.
Túlsúlyos problémák

Túlsúlyos problémák

Sokan állunk hadilábon a mérleggel, még akkor is, ha a lelkiismeretünket azzal nyugtatgatjuk, hogy nem vagyunk kövérek, csak erős csontozatúak.
Veszélyben a növényevők?

Veszélyben a növényevők?

Harminc százalékkal nagyobb esélye van csípőtáji törésre a vegetáriánus nőknek, mint a húst fogyasztóknak – állítja egy nemrég publikált tanulmány.
Bolygóbarát gasztronómia

Bolygóbarát gasztronómia

A Demokrata dietetikust és foodstylistot kérdezett arról, indokolt-e, és ha igen, milyen mértékben a húsból készült ételek mellőzése.