Trianon100

Kincsek a könyvtárban

Kincsek a könyvtárban

Trianon 100 – Emlékműveink sorsa a Kárpát-medencében és Magyar márkák sorozat, nemzetikonyvtar.blog.hu
Az élet nem állt meg

Az élet nem állt meg

Oberfrank Pállal beszélgettünk arról, hogyan élték meg az elmúlt három hónapot, és miként tervezik az elkövetkező időszakot.
„Eltelt száz év, és mégis itt vagyunk”

„Eltelt száz év, és mégis itt vagyunk”

Hatalmas siker a Csík zenekar Trianon-emlékév tiszteletére készült dala. A dal szerzője Szabó Attila, akivel a szembenézés fontosságáról és a nagypapa történeteiről is beszélgettünk.
Vérző Magyarország

Vérző Magyarország

A Trianon-tragédia száz éve gyötör minket, nem kis részben a kényszerű kibeszéletlenség miatt. Pedig az irodalom jó eszköze lehetne a feldolgozásnak.
100 igen, 200 nem

100 igen, 200 nem

Egy szó, mint száz, mondjuk ki bátran: 100 év megszállás letelt, de 200 már nem telik le így.
Meghaladni Trianont

Meghaladni Trianont

A trianoni békediktátum mélyen igazságtalan volt. Hiszen a béketárgyalásokat annak a szándékával kezdték, hogy az Osztrák–Magyar Monarchia romjain Közép-Európa minden nemzete végre saját államot alkothasson magának. Ehhez képest olyan etnikailag heterogén államalakulatokat kreáltak, amelyeknek népei az első pillanattól az egymástól való megszabadulást várták.
Száz év magány

Száz év magány

Tartozunk magunknak azzal a beismeréssel, hogy ha a realitásokkal együtt tudunk is élni, a trianoni borzalmat képtelenség belenyugvással szemlélni.

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Az oldalon bármely hivatkozásra kattintva Ön elfogadja az adatvédelmi szabályzatot.