Úgy hazudik, mint Gyurcsány Ferenc, és ugyanazt az utat járja be, mint Márki-Zay Péter – mondta a Demokratának Magyar Péterről e heti címlapinterjúnkban Menczer Tamás. A Fidesz–KDNP új kommunikációs igazgatójával arról beszélgettünk, milyen emberi és politikai problémái vannak a baloldal újdonsült „messiásával”, mikorra lesz Magyar főnöke Gyurcsány, valamint arról is, miért jár veszélyes úton a NATO a szomszédunkban dúló háború kapcsán.

Hirdetés

További témáinkból:

A békére mindig van esély

Amikor Európa készen áll majd arra, hogy megváltoztassa Oroszországgal szembeni ellenséges hozzáállását, meglátjuk, mit tehetünk – mondta a Demokratának Jevgenyij Sztanyiszlavov, az Oroszországi Föderáció nagykövete. Az exkluzív interjú ITT olvasható.

„Készpénz, mindig”

Miután Európa-szerte egyre több szuverenista, jobboldali párt vette napirendre a készpénzhasználat jogát, Magyarországon is komoly közéleti téma lett a fizikai pénz, amelynek szerepét a progresszív körök bagatellizálni igyekeznek. Újabb, a készpénzhasználatot segítő lépésről döntött múlt héten az Országgyűlés.

Elfogadták, de ellenállunk! 

Elfogadta a múlt héten az Európai Parlament a menekült­ügyi és migrációs paktumot. Lassan egy évtizede zajlik az útkeresés az EU döntéshozói körében a migrációval kapcsolatban, mégsem sikerült elfogadható megoldással előállni. Hazánk máris leszögezte, nem fogja feladni sem a jogi, sem a fizikai határzárat, Lengyelország is ellenáll.

Hálót, nem halat!

Elkezdődött a templomfelújítás, megújul a könyvesház, egyre több eredményt hoz a cigánymisszió. Vizsoly mára bebizonyította, hogy bár munka van még bőven, és minden segítség elkél, hittel és tettel a legkilátástalanabbnak tűnő helyzetből is van kiút.

Magyarok Európa peremén

Bár talán kevesen tudják, a jugoszláv utódállamok közül nemcsak Szerbia, Horvátország és Szlovénia, de Bosznia-Hercegovina is otthont ad magyar kisebbségnek. Egy történelmi közösség leszármazottjai ők, akik a háborúkat átvészelve maradtak meg magyarnak a balkáni országban. Hogyan élnek, és milyen kihívásokkal néznek manapság szembe?

Korábban írtuk