Arra fogok törekedni, hogy minél több kormányzati döntést minél szélesebb megvilágításból elmagyarázzak a magyar társadalomnak. Meg kell értetnünk az emberekkel, hogy a kormány mit miért csinál, milyen nagyobb összefüggésekben gondolkodik, minek mi az értelme, és ez hogyan hat az egyének saját életére. Szokták mondani a hölgyekre, hogy érzékenyebbek a problémákra, ebben szerintem is erősebbek vagyunk – nyilatkozta a Magyar Demokratának Vitályos Eszter, az új kormányszóvivő. Többek közt a politika és a családi élet összehangolásáról, fáradhatatlanságának titkairól és persze a kormány idei kihívásairól is beszélgettünk.

Hirdetés

További témáinkból:

Öngólt lőtt a brüsszeli cenzúra

Rendőri erővel akarta megakadályozni egy brüsszeli polgármester, hogy meghatározó konzervatív személyiségek részvételével tartsanak konferenciát. Emir Kir akciója óriási politikai öngól, ám távolról sem egyedi esetről van szó.

A szembe köpött falu

Független polgármester- és képviselőjelölti castingot hirdet Facebook-oldalán Magyar Péter és lízingelt formációja, a Tisza Párt. Ez ügyben akár személyes példával is elöl járhatna, hiszen maga is indult független polgármesterjelöltként 2019-ben. Ám balatonhenyei kampányával csak annyit sikerült elérnie, hogy megvesse őt egy teljes becsapott falu…

Mindig van kiút

Hogy válik valaki hajléktalanná? Mekkora felelősség terheli mindebben az államot, a kormányt és a társadalmat? Hogyan lehet segíteni, van-e kiút? A valóság sokkal összetettebb, mint gondolnánk. Válaszért azokhoz fordultunk, akik az életüket tették fel rá, hogy a fedél nélkül élőkön segítsenek.

Kié legyen a feketeföld?

Bár a háborúk „technikailag” korról korra jelentősen változtak, egyre pusztítóbbak lettek, az emberségéből kivetkőzött Homo sapiens (?) céljaiban és eszközeiben döbbenetes hasonlóságokat és párhuzamokat fedezhetünk fel.

Bársonyos forradalom kellene!

Nem számít konzervatív áttörésre az európai parlamenti választásokon Václav Klaus. A volt cseh elnököt az Európai Unió és a visegrádi négyek állapotáról is kérdeztük.

Korábban írtuk