Hirdetés

Tavaly az agrárium húzta ki a recesszióból a magyar gazdaság egészét, hiszen a harmadik negyedévben mért teljesítménye önmagában 3,4 százalékponttal emelte meg a gazdasági növekedést. Ezért az emberfeletti teljesítményért minden tisztelet és köszönet megilleti a legmostohább körülmények között is helytálló magyar gazdatársadalmat – mondta a Demokratának címlapinterjúnkban Nagy István agrárminiszter.


További témáinkból:

Mindent vissza!

Elindult az italcsomagolások új visszaváltási rendszere. A Demokrata minden tudnivalót összegyűjtött a most bevezetett DRS rendszerről, amellyel hazánk elérheti az EU által célként kijelölt 90 százalékos visszaváltási arányt.


Magyar szívű holland huszár

Milyen érzés egy királlyal gyakorolni az ordót? Mikor volt a hollandok Trianonja? Székelyföld miért nem Curaçao, és hol nőnek fel legegészségesebben a lovak? Mindezekre a kérdésekre válaszol Bart Jan Geers, a magyar szívű holland katona.


Újra jobbról fúj a szél

Nemcsak Európában, de világszerte erősödik a jobboldal. Az új évben számos olyan választás lesz, ahol Magyarország szövetségesei törhetnek az élre.


Szolgálat és kihívás

A párizsi olimpia után új korszak kezdődik az öttusa történetében, a lovaglást akadályverseny váltja. A változás alapjaiban rengette meg az olimpiai sportágat, egyetlen másikban sem történt ekkora átalakítás, emellett a hazai szövetség is csatározások színterévé vált. A Magyar Öttusa Szövetség új elnökével, Balogh Gáborral beszélgettünk.


Tisza-parti romantika 

Ismét megnyitotta kapuit a látogatók előtt a tiszadobi Andrássy-kastély, amely mára a Nyíregyháza–Tokaj idegenforgalmi övezet kiemelt turisztikai célpontjává vált. A Loire-völgyi középkori lovagi várkastélyokat idéző nyári rezidencia idősebb gróf Andrássy Gyulának, a magyar történelem meghatározó közéleti szereplőjének elképzelései alapján épült.

Korábban írtuk