Háborúk, fegyveres konfliktusok, gazdasági recesszió és a nyugati elit irreális politikai döntései jellemezték a 2023-as évet is. Miközben az uniós döntéshozatalban Magyarország elvesztette eddigi legszorosabb szövetségesét… Mégis állunk a lábunkon, kicsit olyanok vagyunk, mint a szikla, amelyen megtörnek a legvadabb hullámok is. Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára, a Kereszténydemokrata Néppárt alelnöke a Kárpátaljának és Ukrajnának adott magyar segítségről, a vallás nemzet- és lélekmegtartó erejéről adott interjút a Magyar Demokratának.

Hirdetés

További témáinkból:

Lemondott Novák Katalin és Varga Judit

Két nagyszerű politikust veszített a nemzeti oldal: lemondott posztjáról Novák Katalin köztársasági elnök, valamint visszavonul a közélettől Varga Judit is. A gyermekvédelmi törvények szigorítását korábban ellenző baloldal most úgy állítja be magát, mintha fontosnak tartaná a kiskorúak védelmét, ráadásul az elmúlt években kiderült: miközben a jobboldalon a hibáknak is van következményük, a baloldalon a bűnöknek sincs.

Tudatos aljasság

Végveszély van. A magyar gazdák tudják jól, hogy a közelgő EP-választás és a soros uniós magyar elnökség tétje nagyobb, mint valaha. Ott voltunk a Magosz és a NAK záhonyi tüntetésén.

Ütni vagy futni?

Nagy vihart kavart a közvéleményben, hogy a rendőrség őrizetbe vette az édesapát, aki a lányát zaklató férfiakkal verekedésbe keveredett, majd nyakon szúrta az egyik rá támadót. Elképzelhető, hogy még a lányát védő édesapát hurcolják meg? Utánajártunk, milyen a bírói ítélkezés a jogos védelemről szóló ügyekben.

Demográfiai atombomba hullt Koreára

Az előrejelzések szerint Dél-Koreában jövőre elérkeznek abba a stádiumba, amelyben minden szülőképes nő átlagosan alig több mint fél gyermeket hoz világra élete során. 

Mindennapi csodák Mátyásföldön

A hetvenes évek óta töretlen lelkesedéssel építik a magyar atlétikát. Ha a világ változik is, az elveikhez hűek maradnak, a tehetséggondozást és az élsportolóvá nevelést saját eszközeikkel valósítják meg. A közösség erejében hisznek, amely sokszor felülírja az anyagi érdekeket is. Remélik, idén megtörténik az áttörés, és megépül a fedett munkacsarnokuk.

Korábban írtuk