Hirdetés

Debrecen sikeres évtizedeket tudhat maga mögött, és jó eséllyel pályázik arra, hogy a jövőben is a régió egyik legmeghatározóbb városa legyen. Az ellenzék azonban mindent megtesz azért, hogy megakassza a település fejlődését. Jelenleg az épülő akkumulátorgyár ügyét fúrják. De vajon sikerrel járhatnak-e? A Demokrata a cívisváros polgármesterével, Papp Lászlóval beszélgetett.


További témáinkból:

Átlátszó ürügy
Az Egyesült Államok augusztus elsejétől arra hivatkozva szigorította Magyarország részvételét a vízummentességi programjában, hogy bűnözők is magyar útlevélhez jutottak. Miért sántít az amerikai indoklás, és mi állhat valójában a döntés hátterében?


Demográfiai fordulat a kistelepüléseken
Azt szeretnénk elérni, hogy minden faluban demográfiai fordulat következzen be, és könnyebb legyen az élet, jobb legyen az út, közel legyen az orvos, a bölcsőde, óvoda, iskola és a munkahely – mondta a Demokratának Gyopáros Alpár kormánybiztos.


Migráns? Nem. Munkás
Migránsozó baloldal? Ki hitte volna ezt 2015–2016-ban? Természetesen most sem a kerítésen átmászó illegális bevándorlást nehezményezik, hanem hatalmas csúsztatással a külföldről érkező vendégmunkásokat nevezték ki migránsnak, és minden lehetséges fórumon szítják az indulatokat ellenük.


Harc Afrikáért
Afrika területe háromszorosa, népessége kétszerese Európáénak, a legnagyobb városokban pedig gyakran kétszer annyi ember él, mint egész Magyarországon. De Afrika nemcsak hatalmas és perspektivikus piac, hanem rengeteg ott az ásványi kincs is. Nem véletlen tehát, hogy egyre inkább kiéleződik érte a verseny.

Korábban írtuk