Hirdetés

Számos olyan probléma van a városban, legyen szó a koszról, a közlekedési káoszról vagy a hajléktalankérdésről, ami orvosolható lenne. Ami ehhez hiányzik, az a munka. De négy és fél éve hiába várjuk, hogy a mostani városvezetés a rengeteg duma meg blabla helyett végre odaálljon, felgyűrje az ingujját és elkezdjen dolgozni – mondta a Demokratának Szentkirályi Alexandra. A Fidesz és a KDNP főpolgármester-jelöltjével beszéltünk az ötven Karácsony-kamuról, a jelenlegi városvezetés legnagyobb bűvésztrükkjéről és arról is, hogyan érhetjük utol a régió többi fővárosát.

További témáinkból:

Péter felfalja az ellenzéket

A közvélemény-kutatások számai gyakran eltérnek a pártok népszerűségét illetően. Abban azonban viszonylagos egyetértés van, hogy míg a Fidesz támogatottsága alig változott február óta, a baloldal erőviszonyait jelentősen átrendezte Magyar Péter színre lépése.

Miskolcnak váltania kell!

Miskolc iparűzésiadó-bevétele 2019 és 2023 között 48 százalékkal nőtt, a 2024-es költségvetésben pedig már 55 százalékos emelkedés várható. Nincs még egy magyar város, ahol ekkora mértékű lett volna a növekedés. Éreznek ebből valamit a miskolciak? Aligha.

Porba hulló mítoszok

Mező Gábor, a fiatal újságíró radikális tényfeltárásaival, publikációival és könyveivel robbant be a hazai közéletbe. A szocialista elit hatalmát átmentő és most is viruló hálózat részeire, elemeire, egykori és mai szereplőire igyekszik irányítani a reflektorfényt. A Századvég vezető kutatójával beszélgettünk.

Mi a putyinizmus?

Komoly kihívások sorával szembesül az ötödik elnöki ciklusát kezdő, Oroszországot 24 éve irányító, márciusban nagy többséggel újraválasztott Vlagyimir Putyin. Kedvezőtlen külső környezetben kell megőriznie a szociális stabilitást, miközben elkerülhetetlen a hatalmi elit megújítása, és társadalmi elvárás Oroszország globális pozícióinak erősítése az új világrendben.

Hamburgi kalifátus

Feketébe öltözött, több mint ezerfős tömeg masírozott végig Hamburg belvárosán április utolsó napjaiban. A zömében közel-keleti és észak-afrikai fiatalokból álló tömeg a hangos „Allah akbar!” kiáltások mellett palesztinbarát jelszavakat skandált, tábláikon pedig a „Kalifat ist die Lösung,” vagyis a kalifátus a megoldás felirat díszelgett.

Korábban írtuk