Férfi és nő kapcsolata nem a darwini versenyre, hanem a szimbiózisra épül; aki az ellenkezőjét állítja, az szélsőséges – mondta a Demokratának M. Dobos Marianne, a Hír TV szerkesztő-műsorvezetője. Fenyegetést vagy dicséretet kap többször bevásárlás közben? Mi fán terem a konzervatív feminizmus? Miért nem szülnek a nők? Interjú.

Hirdetés

További témáinkból:

Szemet szemért…

A Hamász civilek elleni brutális támadására válaszul működésbe lépett az izraeli hadigépezet. A légierő támadásba lendült, és ezen írás megjelenésének idejére valószínűleg már a szárazföldi offenzíva is zajlik. De miért rúgta fel a Hamász a viszonylag békés status quót? Kiterjedhet-e a háború a környező térségre, és mi lesz a vége ennek az egésznek?


Globális intifáda

Az Izrael elleni támadást követően a Hamász világszerte háborúra szólította fel a muszlimokat a zsidók és keresztény támogatóik ellen. A múlt pénteket, október 13-át a harag napjának nevezték: meghirdették a globális terrort Bécstől Párizsig, New Yorktól Sydney-ig.


Amerika zsebre teszi Európát

Kövér László szerint Európa saját Trianonja felé halad. Láthatóan vészesen gyengül az unió belső koherenciája, elitje eladta magát, amit tesz, azt Európa ellen és nem Európáért teszi. Szereptévesztésbe lavírozta magát az Európai Bizottság és az Európai Parlament. Az EU egyre nyilvánvalóbb szétcsúszásáról Fricz Tamás politológussal beszélgettünk.


A recski zombiland

Sárlavina és gyilkos kristály szerzett országos hírnevet az egykor rézbányájáról, az 1950-es években pedig Rákosi kegyetlen büntetőtáboráról ismert hegyközi településnek. Helyszíni riport Recskről, ahol a polgármester 100 ezer forintot ajánlott fel – magánemberként – azoknak, akik érdemi információkkal segítenek lebuktatni a drogterjesztőket. 


Magyar űrpaprika

A magyar paprikanemesítés több mint fél évszázados hagyományaira építve különleges biológiai értékű űrpaprikát nemesítettek a Debreceni Egyetem kutatói. A hazai űrbiológiai kutatások egyik legjelentősebb eredményeként létrehozott növény az intézmény komplex űrkutatási programjának is arculata lehet. Az űrpaprika már a NASA érdeklődését is felkeltette.

Korábban írtuk