Az idén már gazdasági növekedés lesz Magyarországon. Vita csak abban van, hogy ez a 2-4 százalékos sávban hol lesz, vagy esetleg kerülhet-e 4 százalék fölé is. Ez azon is múlik, hogy az inflációt és ezzel párhuzamosan a kamatszinteket mennyire tudjuk leszorítani. Ha lesz olcsó hitel, akkor a fogyasztási hitelekre is nagyobb kereslet lesz, ezzel párhuzamosan pedig a vállalkozók is tudnak a beruházásokhoz hitelt igényelni – mondta a Demokratának címlapinterjúnkban a kormány gazdaságpolitikai változtatásairól Varga Mihály pénzügyminiszter.

Hirdetés

További témáinkból:

Akiket messzire sodort a szél

Bonapartian Eduárd, María Inés Arrieta: mintha egy kalandregény fiktív hősei volnának. Nem is sejthető, hogy az egzotikus hangzású nevek magyar embereket takarnak. A kalandregény emlegetése azonban korántsem túlzás. Az argentínai magyarok története ugyanis a legélénkebb írói fantáziát is próbára teszi.

Soha ne álljunk le a megtérésben!

A szentkúti kegyhelyen azon szülők kaphatnak „lelki karbantartást”, akiknek gyermekei a papi hivatást választották. A Barsi Balázs ferences szerzetes által kezdeményezett foglalkozás célja a megerősítés és a bátorítás ebben a liberális eszmék által vezérelt világban.

Ki akar meghalni Ukrajnáért?

Háborús lázban ég Európa. Egymás után jelenti be több magas rangú katonai vezető, hogy belátható időn belül háború robbanhat ki a NATO és Oroszország között. Mindeközben ugyanakkor Amerika kivonulni látszik Ukrajna támogatásából, a vezető szerepre aspiráló Németország pedig gyengébb, mint valaha.

„A zene a vers éltető közege”

A Kaláka nem stílus, hanem műfaj: mindig is a verset akartuk felmutatni, ám sosem a gyorsan változó, pillanatnyi zenei divatirányzatokhoz igazodva – mondja Gryllus Dániel Kossuth-díjas zeneszerző, zenész, a Kaláka együttes tagja. A Kaláka ötvenöt éves jubileuma kapcsán az összetartásról, a megbocsátásról, a versekre kívánkozó dallamokról is beszélgettünk.

Korábban írtuk