A háború nem szabad, hogy újra a politika eszközévé váljon – mondta Demokratának a Kossuth-díjjal frissen kitüntetett Leslie Mandoki zenész, zeneszerző, producer. A barbár Bartókról, vérszomjas tőzsdecápákról, a visszapillantó tükör nélküli autóról és arról beszélgettünk, hogy Erdős Péter miért akarta kiirtani a progresszív rockot.

Hirdetés

További témáinkból:

Nem mindegy, hogy ki a város arca

Nehezen dolgoztam fel a 2019-es választás körül történteket, de legalább annyira igaz, hogy nem tudnának annyit fizetni, hogy ma visszamenjek a napi politikába. Ezért érdek nélkül beszélek arról, hogy milyen tulajdonságai kell hogy legyenek egy alkalmas főpolgármesternek – mondta a Demokratának Tarlós István.

Zugló szocialista arca

Budapest XIV. kerületében a lezüllő köztereket, bádoggettókat a kábítószer, a bűnözés és a járványveszély, addig a polgármesteri hivatalt a botrányok, a rendőrségi kihallgatások, röviden a korrupció jellemzi. Borbély Ádámot, a zuglói Fidesz fiatal polgármesterjelöltjét arra kértük, legyen lapunk idegenvezetője.

Okostelefonok, butuló gyerekek?

Mára világszerte minden negyedik országban betiltották az okostelefon használatát az iskolákban figyelemzavaró, teljesítményrontó és a társas kapcsolatokra gyakorolt rossz hatásai miatt. Magyarországon az iskolák saját hatáskörben dönthetnek erről, és egyre több intézményvezető él a tiltás lehetőségével. De mekkora probléma Magyarországon az iskolai telefonhasználat?

Bolsevizmus egykor és most

Százöt évvel ezelőtt ragadták magukhoz először a hatalmat Magyarországon a kommunisták. Ezután addig ismeretlen brutalitású, az aberráltságig menő terror vette kezdetét, a vörösök közel fél éven át tartó vérfürdőjének majdnem hatszáz halálos áldozata volt. Mártíromságuk ma is a keresztény Magyarország szabadságának nem lankadó védelmezésére kötelez.

Elpusztítható-e az internet?

Húszi lázadók az elmúlt hetekben többet is elvágtak a Vörös-tenger mélyén futó adatkábelek közül. Ezeken zajlik le az Afrika, Ázsia és a Közel-Kelet irányába tartó adatforgalom jelentős része. Leállást nem, lassulást viszont sikerült elérni. Mi lett volna, ha az összes vezetéket elvágják? Egyáltalán, honnan jön az internet, és egy összehangolt terrorcselekménnyel le lehet-e világszerte állítani?

Korábban írtuk