Hirdetés

Az Európa dalomat korábban is játszották ellenzéki tüntetéseken, tudomást szereztem róla, de nem tiltakoztam, ám Magyar Péter számomra erkölcsi értelemben vállalhatatlan, kötelességemnek éreztem, hogy felszólaljak – mondta a Demokratának Varga Miklós. Hogyan lett hithű kommunista édesapjából MIÉP-rajongó, és miért beszél erről ennyire őszintén? Hogyan énekelte el az Európát Szaddám Huszein születésnapján Irakban, és István hangjaként ma miért választaná Koppányt? Arról is beszélgettünk az énekessel, hogy mi a baj a kontinenst eláruló elittel, vajon ma igennel szavazna-e az EU-csatlakozásunkra, és mikor emelne kalapot Magyar Péter előtt.

További témáinkból:

„A szakmaiság és a korrektség a fegyverem”

Interjú Szekeres Pál többszörös paralimpiai bajnok, olimpiai bronz­érmes vívóval, aki a hatodik helyen szerepel a Fidesz–KDNP európai parlamenti listáján.

Merénylet Fico ellen

Egy háborúpárti költő lőtt rá Robert Fico szlovák miniszterelnökre. A merénylő büszke tettére, amit régóta tervezgetett. Hogy magányos merénylő volt-e, esetleg valamilyen önmaga által sem sejtett manipuláció ösztönözte tette végrehajtására, lehet, sohasem derül ki.

Súlyos csend van Kárpátalján

A hadkiegészítő parancsnokságok emberei nemcsak személyautókat, de kamionokat és autóbuszokat is föltartóztatnak, akár a hivatásos sofőröket is leszállítva, hogy elküldjék őket a frontra. Brenzovics Lászlót, a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség elnökét kérdeztük.

Akik elrendelhetik az atomcsapást

Elképzelni is nehéz, mekkora pusztításra lenne képes az a 12 ezer atomtöltet, amelyeket világszerte számontartunk. Ezek mindössze kilenc ország birtokában vannak. De melyek ezek az atomhatalmak, mikor tettek szert első atomfegyverükre, és mekkora arzenál fölött diszponálnak?

Korábban írtuk