Ha egy politikai közösség támadás alatt áll, és Orbán Viktort politikai értelemben ütik-verik, annak felrázó, mozgósító hatása lehet. Magyar Péter tehát valószínűleg mozgósítani fogja a Fidesz-tábort, és a kegyelmi ügy kapcsán elbizonytalanodó, de mobilizálható Fidesz-szavazók is újra aktivizálódni fognak – mondta a Demokratának Mráz Ágoston Sámuel, a Nézőpont Intézet vezetője.

Hirdetés

További témáinkból:

Mit ér a kínai, ha beszél magyarul?

Kínában tizenkét egyetemen működik magyar tanszék, a képzési kínálat bővülésével párhuzamosan pedig a jelentősen nőtt a magyarul tanuló egyetemisták száma is. Mi áll a magyar nyelv népszerűségének hátterében?

Műhús és rovarfehérje

Mesterséges hússal, rovarokkal, génmanipulált termékekkel élelmezné és ki is forgatná megszokott valóságukból az embereket a klímavédelem örvén a globális elit. Erről beszélgettünk dr. Bardócz Zsuzsanna biokémikussal, a táplálkozástudomány nyugalmazott professzorával, a Magyar Tudományos Akadémia doktorával.

Párizs ünnepli a bűnt

Míg a világ nagy részén tiltják vagy szigorú feltételekhez kötik az abortuszt, a demográfiai szakadék szélén táncoló liberális államokban díszkivilágítással, tűzijátékkal ünnepli a tömeg a terhességmegszakítás liberalizációját. Több országban az életvédő szervezetek aktivistáira börtön vár már azért is, ha a magzatelhajtást végző intézmények közelében imádkoznak az elvetélt magzatokért.

Volt egyszer egy Eszkelföld – Ázsiában

A kínai források alapján nagyon valószínű, hogy a székelyek őseinek legkorábbi szállásterülete, a székely őshaza a mai Mongólia északi részén lehetett – mondta Hakan Aydemir turkológus, nyelvész a Demokratának.

Bűn és bűnhődés

Milfajt Ferkó bakonyi betyár, Francsics Károly borbélymester, Brusznyai Árpád középiskolai tanár és Mindszenty József bíboros. Néhány név azok közül, akik ha csak ideig-óráig is, de raboskodtak abban a veszprémi börtönben, amelynek ajtaja ma mindenki előtt nyitva áll. A veszprémi Várbörtön Látogatóközpont 2024. április 2-án nyílt.

Korábban írtuk