Rossz szájíz marad az emberben, miután látja, hogy azok között, akik a nemzeti tőkésréteget alkotják, egyesekben nincs kellő felelősségérzet, visszafogottság és alázat. Ez probléma – mondta Jeszenszky Zsolt újságíró, műsorvezető, politikai hobbista. Miért volt az MDF s*ggén lyukas a nadrág, miért rongyrázó a mostani elit, kinek a szerencsés keveréke Orbán Viktor, ki mozgatja Magyar Pétert, és mit tehetünk, hogy ne disztópiává váljon az életünk? Címlapinterjú.

Hirdetés

További témáinkból:

Gyermektelen világ

Drámai képet fest az ipari társadalmak jövőjéről a Japánban élő amerikai Stephen J. Shaw adatelemző Születési szakadék – Gyermektelen világ című dokumentumfilmje. A filmben megszólalók szerint az alacsony születésszám következtében civilizációnkra néhány évtizeden belül demográfiai összeomlás vár. A film készítője úgy véli, ebben a helyzetben a világ sokat tanulhatna a magyar mintából. 

A nemzetépítő Kossuthtól a forradalmár Petőfiig

Az európai forradalmak, különösen a bécsi felkelés hírére csatasorba álló Petőfiék hazafias fellépése gyújtó szikraként lobbantotta be az érlelődő forradalom lángját – nyilatkozta a Demokratának Hermann Róbert történész­professzor, egyetemi tanár.

A Majdantól a háborúig

Az immár harmadik éve tartó háború formálisan ugyan 2022. február 24-én kezdődött, de hosszú folyamat előzte meg. Kulcsfontosságú momentum volt a 2000-es évek első harmadának végére talpra álló Oroszországot egyre provokáló nyugati stratégia, majd a 2014. február 22-én bekövetkezett kijevi puccs után Ukrajna „átállítása”. Innen már egyenes út vezetett 2022. február 24-ig, a háború kirobbanásáig.

Zengő szobraink

A harang évszázadok óta hirdeti Isten dicsőségét, imádságra, áhítatra szólít, olykor veszélyre figyelmeztet. Régi és új történetek őrzője, miközben kiemelkedő művészeti alkotás és speciális hangszer is egyszerre. Mindezek ellenére a magyar harangok átfogó kutatásával csupán kevesen foglalkoznak. A Magyarharangok.hu internetes oldalon keresztül azonban rátaláltunk Bajkó Ferencre.

Korábban írtuk