Hirdetés

Nem pesszimizmus észrevenni, hogy a világ, sok erőszakos beavatkozás nyomán, most éppen merre tart. Az én dolgom az, hogy alkotó emberként megpróbáljak reményt adni: ezen igyekszem dalszerzőként, novellistaként és rendezőként is – mondta a Demokratának Kovács Ákos, akivel első filmje, a Magunk maradtunk kapcsán beszélgettünk.


További témáinkból:

A nép ügyvédje
Ars poeticám, hogy minden panasz mögött lássuk meg az embert, és valamennyi ügyet azzal a figyelemmel kezeljünk, hogy lehet, az érintett életének éppen ez a legnagyobb problémája, aminek a megoldása számára sorsdöntő lehet – mondta a Demokratának dr. Kozma Ákos, az alapvető jogok biztosa.


Árnyékban maradt
A szülési szabadságról visszatérő Donáth Anna jövőértékelő beszédét nagy várakozások előzték meg az ellenzéki térfélen. A konkrétumokat nem tartalmazó, üres lózungokat pufogtató szónoklat azonban egészen biztosan nem ad új lendületet a Momentumnak.


Beszivárgó propaganda
Nem árnyékboksz a gyermekvédelmi törvény, szemben a balliberális sajtó állításaival. Kerülő úton, a tanárok alternatív módon történő kiképzésén keresztül próbálják befolyásolni a gyerekeket az iskolákban az LMBTQ-szervezetek.


Együnk kukacot?
Az Európai Unió döntéshozói az Európai Élelmiszer-biztonsági Hatóság szakvéleménye nyomán forradalmasítják az európai konyhát. Idén január óta minden tagállam területén szabad gyártani és forgalmazni tücsökliszttel és alombogárlárvával dúsított, az „általános népességnek” szánt élelmiszereket.


Kik vagytok, székelyek?
Bár megőrizték a honalapítás kori genetikai örökséget, egy friss kutatás mégis az ellenkezőjét próbálja sugallni. Kik a székelyek: európaiak, ázsiaiak vagy amit éppen az aktuális hatalom kíván? Ennek jártunk utána.

Korábban írtuk