Hirdetés

Pedofil bűncselekményeknél nincs kegyelem, ezért a kegyelmi ügyben a lemondás helyes volt, és megerősít bennünket – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök szombat délután a budapesti Várkert Bazárban tartott évértékelő beszédében. Kilátásba helyezte a magyar gyermekvédelmi rendszer megerősítését, beszélt Magyarország zöld átállásáról és Svédország NATO-csatlakozásának ratifikálásáról is. A beszédet teljes terjedelmében közöljük.

További témáinkból:

Most épp gyermekvédők lettek

Bár a hazai balliberális politikusok most a gyermekek megmentőjének szerepében tetszelegnek, hitelességüket jól mutatja, hogy amikor lehetőségük lett volna a gyermekek érdekében cselekedni, ellenük fordultak, és ezen a téren is az őket pénzelő nemzetközi erők érdekeit szolgálták ki.

A Lenin-tanya titka

Kádár János belügyminisztersége idején, 1950 nyarától szigorúan titkos ávósakció keretében több mint tízezer kuláknak, Horthy-bérencnek, reakciósnak minősített embert fosztottak meg javaitól és telepítettek át családostól számukra ismeretlen falvakba vagy hurcoltak kényszermunkatáborba. 

Leáldozóban a cenzúra ideje

Már több mint 200 millióan tekintették meg azt az interjút, amelyet az ismert amerikai újságíró, Tucker Carlson készített Vlagyimir Putyinnal. Az orosz elnök így saját, a közvélemény befolyásolására jól bevált eszközét fordította a Nyugat ellen, és az Oroszországgal szemben ellenséges fősodrú sajtót megkerülve az internet, a közösségi média segítségével törte át az információs blokádot.

A napos oldalon

Bármilyen mélyre került is az életben és a vízben is, bízott benne, hogy felér a felszínre és a fényre. A lehetetlen küldetéseket sikerrel teljesíti, 19 évesen kiharcolta az olimpiai részvételt 10 kilométeren. A Ferencváros fiatal tehetségével, a világbajnoki ezüstérmes nyílt vízi hosszútávúszóval, Fábián Bettinával beszélgettünk a specialitásának számító hajráról, víziszonyról és medúzákról is.

Korábban írtuk