Hosszú évek kemény munkájával sikerült megszabadulni azoktól a magáncégektől, amelyek afféle pénzszivattyúként települtek a kórházakba és a szakrendelőkbe a baloldali kormányok regnálása idején. Takács Péter egészségügyi államtitkárral az utóbbi hónapokban zajló, a modernizációt szolgáló átalakításokról, vagyis az új ügyeleti rendszerről, a kórházigazgatók kinevezéséről, a bérnővérrendszer megszüntetéséről, a szakdolgozói béremelésről is beszélgettünk.

Hirdetés

További témáinkból:

Egy csodálatos barátság kezdete…

A sikeres konzervatív ország. Így méltatta hazánkat kampányában Donald Trump. A jelenleg legnépszerűbb amerikai elnökjelölt Orbán Viktorral való múlt heti találkozója nem is lehetett volna eredményesebb. De megmaradhat-e a jó viszony, ha tényleg Donald Trump lesz az Egyesült Államok régi-új elnöke?

Mese az elásott kislányról

Kiskorú abuzálása, nemi erőszak, gyilkosság, nőgyűlölet – ilyen témájú kitalált történetektől hemzseg az a kiadvány, amelyet a váci baloldal egyik közös jelöltjeként mandátumot szerző egykori főszerkesztő jegyez. A politikus szerint ez „a maga idejében röhögni jó volt”. Következmény baloldali szokás szerint nincs.

Tovább a kínai úton

Az utóbbi hetekben a világ szeme Pekingre szegeződött, ahol a „két ülésszak” néven ismert kongresszuson kerültek napvilágra a kínai gazdaság célszámai. A pekingi döntéseknek ugyanis jelentős hatásuk lesz a világgazdaságra, amely az utóbbi években komoly nehézségeket él meg. A Demokrata munkatársa újságíróként volt jelen Kína legfontosabb politikai eseményén.

Nem voltam hős, nem voltam gyáva

Mindig felelősséget éreztem a tanítványaim iránt, kétségem sem volt afelől, hogy értük mindent érdemes vállalni, nyilatkozta a Demokratának a Parma Fidei – Hit Pajzsa díj idei kitüntetettje Sebők Sándor, a fóti Szeplőtelen Fogantatás-templom plébánosa.

Csillagporos történetek

Korábban a cirkuszművészet kizárólag szórakoztatóipari ágazat volt, ám napjainkban átalakuláson megy keresztül, és önálló helyet kér magának az előadóművészetek között – mondja Fekete Péter, a Fővárosi Nagycirkusz főigazgatója, akivel többek közt a manézs varázsköréről, a cirkusz világát érintő paradigmaváltásról és az összekapaszkodás fontosságáról beszélgettünk.

Korábban írtuk