Bajnai Gordon, az Együtt-PM szövetség vezetõje (b) és Szabó Tímea, a Párbeszéd Magyarországért (PM) társelnöke (j) az Országgyûlés alakuló ülésén a Parlamentben 2014. május 6-án. MTI/Beliczay László
Hirdetés

Kettős kommunikációt folytat a baloldal. Márki-Zay Péter miniszterelnök-jelölt bemutatta a programjukat, amelyben lényegében azt ígérik, hogy minden népszerű intézkedést megtartanak, ráadásul ki is terjesztik azokat. A balliberális internetes portálok úgy fogalmaztak, hogy ígéretcunamit tartalmaznak a vállalások. Az összefogás politikusai mindezekkel párhuzamosan arról beszélnek, hogy a magyar gazdaság romokban van, nincs kormánya az országnak, összeomlott a forint és tombol a szegénység. Ez hatalmas önellentmondás.

A történelem ismétli önmagát, mert ugyanez történt 2002-ben. Akkor Medgyessy Péter volt az MSZP–SZDSZ miniszterelnök-jelöltje, aki hasonlót mondott, amit most Márki-Zay Péter. Tehát ami bevált, az megmarad, és még jobb is lesz. Ő a többi között azt ígérte, hogy megtartják a népszerű lakástámogatási rendszert. 

Ez nem volt igaz, mert folyamatosan leépítették az elemeit, végül pedig megszüntették. Ekkor kezdődött a kudarcos devizahitelezés korszaka, amelynek az Orbán-kormány hitelforintosítása vetett véget.

„Magyarország adósságosztályzata a bóvli kategória felé tart; a politikai bizonytalanság közepette az S&P leminősítése csak olaj a tűzre a gazdasági válságban” – írta 2009 márciusában a Forbes amerikai üzleti magazin. A cikk kiemelte: „Magyarország – amely vállalati és lakossági vonatkozásban is nagy külföldi adósságot halmozott fel – Kelet-Európa egyik leg­gyengébb gazdaságának látszik. Az ország tavaly 25 milliárd dolláros hitelkerethez jutott a Nemzetközi Valutaalaptól, a Világbanktól és az Európai Uniótól, a bizalom azonban újra sérült múlt héten annak nyomán, hogy Gyurcsány Ferenc miniszterelnök bejelentette lemondását.”

A további részletekről IDE KATTINTVA a Magyar Nemzet honlapján olvashatnak.

Korábban írtuk