Egészség a tányéron
Wichmann Anna: Együnk több zöldséget! – Harmat Kiadó, 2022Néhány évvel ezelőtt indult az azóta nagy népszerűségnek örvendő annuskam.hu weboldal, ahol Wichmann Anna már több tucat receptet osztott meg a gasztronómia iránt érdeklődőkkel. Ráadásul a háziastól egészen a gluténmentesig terjedő ételek többségének elkészítését nem csupán részletesen leírja, hanem be is mutatja saját videócsatornáján. A Facebookon csaknem százezer, míg az Instagramon további harmincnégyezer követővel rendelkező „Annuska” most kilépett az online térből, és félszáz bevált receptjét gazdagon illusztrált könyv formájában is közzétette mindannyiunk örömére. És bár a cím alapján gondolhatnánk akár vegetáriánus szakácskönyvre is, a húsimádóknak sem kell megijedniük. A szerző egyszerűen csak azt szeretné, ha kilépnénk az egyhangú köretek vagy nehéz egytálételek szűk köréből, és változatosabban, tudatosabban, egészségesebben étkeznénk. Mondjuk a sonkás bablevest megbolondítanánk egy kis kelkáposztával, a karajt pedig zöldséggel és édesburgonya-pürével próbálnánk ízletesebbé tenni. Annuska receptjeire garancia, hogy mindegyik átment családja, azaz ínyenc fia és válogatós férje rostáján.