Elkészítés 4 főre: Egy fej hagymát olajon megpárolunk, fakanálnyi liszttel rántást készítünk, késhegynyi paprikát szórunk rá. 1,2 l vízzel felöntjük, simára keverjük, sóval, borssal, majoránnával ízesítjük. Beleteszünk 1 leveskockát, majd főzzük. Belekarikázunk 40 dkg lecsókolbászt, főzzük negyed órát, majd kevés ecetet és tejfölt keverünk hozzá. Mielőtt kész, belecsipegetünk 1 tojásból és lisztből készült csipetkét, majd pár percig forraljuk. Tálalásnál minden tányérba 1 főtt tojás kerül. Lisztből, sóból és vízből palacsintatésztánál sűrűbb, de még folyékony tésztát készítünk. Alig zsíros, forró serpenyőben, mindkét oldalát közepes lángon megsütjük. Ha kész, még forrón sajtot reszelünk rá, ami ráolvad. A leveshez esszük.

Huszárkonyha nem a huszárok ételeiről szól, hanem olyan játékos és hagyományőrző külsőségek között zajló sütő-főző sorozat, amely a hagyományos magyar ízvilág keretein belül igyekszik új ételeket létrehozni. Olvassa a Demokratában és a Lovas Nemzetben, hallgassa a Csillaghang Rádióban kedd esténként (a világhálón www.csillaghang.hu), nézze a TV Paprikán, valamint a BVR TV-n!