Így készül az ország tortája
Betekintést nyert az idei ország tortája, a Spicces füge respektus elkészítésébe a kormányszóvivő a szigetszentmiklósi Levendula és Kert Cukrászdában.Szentkirályi Alexandra pénteken közzétett videós bejegyzésében Lakatos Pál cukrász elmondta, hogy azért spicces a torta neve, mert a fügezselében tokaji aszú van, aminek az alkoholtartalmát elforralták, ugyanakkor az íze benne maradt.
A respektus pedig tisztelgés a volt mesterei előtt – tette hozzá.
A videóban szerepel, ahogy a kormányszóvivő megtekinti, ahogy összeforr a füge az aszúval, megkapja az akácmézes karamellás csokoládés glézt, a tetejére pedig barnacukorral készült linzertésztás keksz kerül. A torta kakaóbab-darabkákat is tartalmaz.
Lakatos Pál elmondta, hogy amióta az ország tortája versenybe neveznek, minden évben dobogós helyet szereztek.
Szentkirályi Alexandra a bejegyzésben azt írta, hogy a torta péntektől megkóstolható a Szent István-napi ünnepségek részeként a Magyar ízek utcájában.