Bándy Péter először az egyetlen hölgyet, Borbás Máriát faggatta, aki elmondta, egyáltalán nem bánta meg, hogy a HírTv-hez szerződött, még akkor sem, ha ez a döntése nem volt rizikó nélküli. Valamivel több mint egy esztendővel ezelőtt, amikor a csatorna megkezdte adását, sejteni sem lehetett, hogy ilyen rövid idő alatt ennyire sikeres lesz; Borbás Mária azt is elárulta, hogy hasonló eredményekre még a tulajdonosok sem számítottak.

– A kezdeti bizonytalanságom nagyon hamar szertefoszlott – mondta mosolyogva a műsorvezetőnő, aki örül annak, hogy jelen lehetett egy egészen új dolog születésénél, s bár a gyors sikerek miatt a csatornát „koravén gyermeknek” nevezte, határozottan állította, hogy bőven van még benne fejlődési lehetőség. Megjegyezte, nem követi nyomon, mi történik korábbi munkahelyén, a Magyar Televíziónál, ám emiatt nincs hiányérzete. Ha reggelente nehezen ébred, vérnyomásnövelőként néha belenéz a királyi tévé politikai műsorába. A klub vendégei kissé csodálkozva hallották, hogy az Orbán-kormány idején sem volt a mainál jobb helyzete a nemzeti értékrendet valló MTV-s kollégáknak, akkoriban is a fal mellett kellett járniuk azoknak, akik nem értettek egyet a szocialista-liberális érzelmű többséggel. Míg a szavazás másnapján kollégáinak többsége pezsgőt bontott, s ünnepelt, ő magányosan szomorkodott. Bár a HírTv-nél nem készít politikai műsorokat, maga a tény, hogy a fideszesnek nevezett – bár az ORTT által a legkiegyensúlyozottabb híreket közlő televíziós csatornának tartott – adónál dolgozik, bélyeg a homlokán, ám állítása szerint ő ezt büszkén viseli. Elárulta, hogy emiatt néha nehézséget okoz egy-egy, az ország különböző helyiségeit bemutató műsor megszervezése; előfordult már ugyanis, hogy egy város MSZP-s vagy SZDSZ-es vezetése nem engedte meg, hogy náluk forgassanak.

Szikora Róbert már több mint két évtizede meghatározó személyiség a magyar könnyűzenei életben, s legtöbben csupán a 2002-es választásokat megelőző kampányban döbbentek rá, hogy egyértelműen konzervatív értékrendet vall. A klub vendégei megtudták, hogy már korábban is érték emiatt támadások, ám ő hisz abban, hogy zenészként már bizonyított, így nem tudják ellehetetleníteni.

– Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a televízió épülete előtt tartott tüntetés után három, korábban lebeszélt címlapot is lemondtak – jegyezte meg a népszerű zenész. Elmondta, hogy gyermekkorában otthon, mint minden normális családnál, állandóan szólt a Szabad Európa Rádió, rendszeresen jártak templomba, édesapja még télen is a cserkésznadrágját hordta, otthonukban szépen bekeretezett Nagy-Magyarország-térkép és Szűz Mária-kép díszítette a falakat, így nem tartja meglepőnek, hogy a keresztény-konzervatív értékrend egész életében elkíséri. Bevallotta, hogy egyik eszmélése egy tíz esztendővel ezelőtti turnéhoz kötődik, amikor az R-Góval Erdélyben turnéztak.

– Ekkor ébredtem rá, hogy az a rengeteg csoda, amit ott láttam, mind az enyém is, ám ellopták tőlünk – emlékezett vissza az egy évtizeddel ezelőtti élményre. – Akkor az egész csapat szinte forradalmi hangulatban tért haza. Később, amikor már fiatal zenésztársaimmal jártam újra Erdélyben, lehetőségem nyílt arra, hogy az ő szemüket is felnyissam. Rájöttem, hogy ezek az érzések a mélyben mindenkiben léteznek, s csak egy apró szikra kell a felélesztésükhöz. Ebben az esetben ez a szikra éppen a Szikora volt.

Az Operaház kommunikációs igazgatóját, Ókovács Szilvesztert a jelenlévők többsége a HírTv Artéria című műsorának szerkesztőjeként ismerik. Azt azonban már kevesebben tudják róla, hogy 2000-től a parlamentben dolgozott.

– A miniszterelnöknek készítettünk beszéd-alapanyagokat, amelyekből néha ötleteket merített – emlékezett vissza Ókovács Szilveszter. Borókai Gáborral, az Orbán-kormány szóvivőjével is itt ismerkedett meg. Mivel korábban dolgozott a Bartók Rádiónál és a Satelit Televízió operával foglalkozó műsorában is, amikor a HírTv ötlete felvetődött, ő maga kereste meg a csatorna későbbi igazgatóját. Ókovács önmagát – hiszen 1988 óta tagja a pártnak – „nyilvántartott fideszesnek” nevezi.

A Történelem Fő utca című rendezvénysorozaton többször hallhatták őt énekelni – szinte minden alkalommal Máté Péter Hazám című dalát adta elő. Azonban ezen kívül is vannak fellépései; ebben a hónapban is több mint tíz alkalommal szerepelt, főképp vidéki filharmóniai koncerteken. Részt vett a Tilos Rádió előtt tartott tüntetésen is, s a klub vendégeinek bevallotta, vegyes érzelmei voltak később. Vallásos emberként nem tudott egyetérteni azzal, amikor a hivatalos program végén többen a rádió épületének ajtaját kezdték döngetni, amikor zászlót égettek, vagy amikor Gyulai püspök levelét többen kifütyülték, bár ő is úgy gondolja, hogy „ilyen alakok ne vezessenek rádióműsort”. A jövővel kapcsolatban viszont, minden rossz ellenére, optimista:

– Mi mindig sokan vagyunk. Ők valahol bújkálnak. Voksolni viszont elmennek, így – bár egyesek szerint ők még ellenzék nélkül is megverik magukat – mindenképpen el kell érnünk hozzájuk, s meg kell győznünk őket, mondta végül Ókovács Szilveszter.