Az április 23-28. között zajló 31. Szent György Napokra több helyszínen összesen 150 programmal készültek a szervezők.

Hirdetés

A legnagyobb székelyföldi városünnep a hétfői nulladik napon kulturális programokkal indít. Dragomán György és Szabó T. Anna részvételével tartanak irodalmi estet, majd a Tamási Áron Színházban a Lourcine utcai gyilkosság című előadás bemutatóját tartják Barabás Árpád rendezésében.

Kedden bábszínházba és műteremlátogatásra várják a közönséget, illetve a hagyományos ünnepi hangversenyt tartják helyi és meghívott művészek közreműködésével, de táncszínházi és színházi előadás, irodalmi programok, képzőművészeti kiállítások is szerepelnek a programban.

Szerdán számos más program mellett Shakespeare Memorial Day elnevezéssel emlékünnepséget tartanak Nagy Attila Shakespeare-kutató, egyetemi tanár, a Magyar Művészeti Akadémia rendes tagja tiszteletére. A román közönséget a Radu Vancu íróval való közönségtalálkozóra várják.

Korábban írtuk

Csütörtökön tartják a XVII. Nagy Kopeczky Kálmán Gyermekszínjátszó találkozót, és egyre szélesebb gyermek- és ifjúsági programkínálattal, kulturális felhozatallal készülnek a szervezők.

A pénteken kezdődő fesztiválhétvégén a főtéren felállított színpadon, a múzeumkertben és romudvarban, a Kónya Ádám Művelődési ház udvarán a Közösségi színpadon és a volt Cigarettagyár udvarán kialakított Ifjúság bázisán kínálnak programokat a különböző korosztályok számára. Fellép a többi között a Bagossy Brothers Company, a Csík Zenekar, a Connect-R, a Halott Pénz, Lidia Buble, a Moby Dick, a Raklap, a Sepsi Gospel Band és Luiza Zan.

Vasárnap a városnapok keretében adják át a Székely Nemzeti Múzeumban a Pro Urbe díjat, melyet idén kivételesen négy 70. életévét betöltött jeles személyiség vehet át: Kató Béla erdélyi református püspök, Jánó Mihály művészettörténész, Puskás Bálint volt alkotmánybíró és Carol Santa atlétikaedző.

A sepsiszentgyörgyi városnapok programja a szentgyorgynapok.ro oldalon böngészhető.