Variációk rántva
Crumbie Bistro – Budapest, Széphalom utcaAz idén nyitott Crumbie Bistróra véletlenül akadtam rá, de olvasva a családias hangulatú egység bejáratánál felírt napi ajánlatot, miszerint 2400 forintos menü részeként kaphatunk itt sült kolbászt, kenyeret vagy sült krumplit és egy pohár sört, betértem. Eleve tetszett, hogy Budapesten sört tartanak csapon. A házigazda, Sütő Levente egyszerre séf, üzletvezető és résztulajdonos csapolta volna műanyag pohárba a kisüzemi főzetet, de szerencsére hamar meg tudtunk egyezni abban, hogy nem lévén üvegből készült söröspoharuk, borospohárban kapom majd. Nagyra értékeltem a rugalmasságot, találkoztam már az ellenkezőjével is nem egyszer. A kolbászhoz mustárt, a burgonyához egy majonézalapú BBQ ízesítésű mártást kértem. A saját recept alapján készített remek kolbászból kétfélét kaptam, sőt, az ízletes véres hurkából is került kóstoló a tálkára. A fő profil egyébként a rántott műfaj, legyen az hús, cukkini vagy camembert, hiszen a hely arra épít, hogy a rántott ételeket a gyermekek is szeretik. Imponáló, hogy a tömény italokat a magyar prémium szegmensből válogatták, legyen szó akár whiskyről vagy ginről. Szeretni való, személyességgel megtöltött, családias bisztró a Crumbie, szívből kívánunk Levente séfnek sok sikert hozzá!