A magam részéről biztos vagyok abban, hogy az Ön írásai, cikkei, nyílt levelei sokkal nagyobb mértékben hozzájárultak ehhez, mint országgyűlési képviselőcsoportunk a maga szerény eszközeivel. Ezért arra kérem, a jövőben is tegyen meg mindent annak érdekében, hogy Gyurcsány Ferenc és az általa vezetett szocialista-szabad demokrata kormány tevékenységéről minél sokrétűbb képet kaphassanak a Demokrata tiszteletet és igaz szót érdemlő olvasói. Ha Ön ezt megteszi, nyilván a választási siker sem maradhat el 2006-ban. Biztosíthatom – nyilván Ön is így tartja helyesnek -, hogy ehhez a magunk módján majd mi is hozzá-hozzátesszük a magunkét, miként az elmúlt három évben tettük ezt eddig is, nap mint nap, hazánk érdekeit és a 21. századi polgárosodás ügyét szem előtt tartva.

Most is csak válaszképpen írok Önnek, mert Ön azt írta legutóbbi nekem címzett nyílt levelében: "Árulja el a Demokrata olvasóinak, hogy Gyurcsány rasszista, a magyar nemzeti érdekeket súlyosan sértő kijelentései miért nem értek meg önöknek legalább egy napirend előtti felszólalást?"

Nos, bár az Ön figyelmét elkerülhette, a Demokrata olvasóit azonban meg kell tisztelnünk a tények pontos ismertetésével. Az pedig cáfolhatatlan tény, hogy nyílt levele megjelenése előtt három nappal, sőt mi több, még a lapzárta előtti időben elhangzott a parlamentben az Ön által hiányolt napirend előtti felszólalás, melyet Németh Zsolt, a külügyi bizottság elnöke, a Fidesz frakcióvezető-helyettese tartott. Miként tény az is, hogy Gyurcsány terroristázó, otromba, hazánk érdekeit sértő kiszólására képviselőcsoportunk politikusai sajtótájékoztatón és különböző médiumokban tett nyilatkozatokban is több ízben reagáltak. Ezekről csaknem az összes jelentős médium tudósított, bár kétségkívül tapintható az a kormányzati és bizonyos médiaköröket jellemző szándék, amellyel az ügyet bagatellizálni próbálják. Beláthatja, ez nem a mi hibánk, ezért kérem, ne is írja a rovásunkra.

A további félreértések elkerülése érdekében kérem, hadd ajánljam az Ön szíves figyelmébe azt a frakciónk által üzemeltetett, óráról órára frissülő, mindig naprakész hírportált (www.fideszfrakcio.hu), amelynek híreit a tavalyi évben is több mint ötmillió alkalommal töltötték le, és amelyen Ön Gyurcsány terroristázása kapcsán is több tucat cikkben, tudósításban lépésről lépésre nyomon követheti a Fidesz e tárgyban tett megnyilvánulásait.

Tisztelettel: Áder János

Ki fogja be?

Az MSZP néhány száz tagja által megválasztott kormányfő szerint az államháztartás hiányát csak a jóléti intézkedésekre szánt pénz csökkentésével, vagy az adók megemelésével lehetne orvosolni. Bár nem vagyok sem kormányfő, sem milliárdos, a fentieken kívül kapásból volna néhány egyéb ötletem:

– A privatizációra szánt cégek eladásuk előtti évében történő amortizációjának megakadályozása,

– a privatizációknak nem milliárdokkal az értékük alatt való végrehajtása – baráti és üzlettársi vevők esetében is,

– az állami intézmények és minisztériumok élére olyan emberek kinevezése, akik nem szorulnak rá sokmilliós baráti tanácsokra,

– a sok éve (év tizede) húzódó milliárdos ügyek – Postabank, Nádor Rt., szovjet államadósság, vecsési számlagyár, brókerügy stb. – bírósági lezárása a bűnözők vagyonának elkobzásával,

– A jogi és humánpolitikai osztállyal rendelkező állami intézményeknél ügyvédi irodák és fejvadászok megbízásának betiltása,

– Felesleges beruházások, pl. kakaóbiztos számítógépek, digitális fényképezőgépek, luxus autóparkok, méregdrága irodaberendezések finanszírozásának felfüggesztése,

– A költségvetés beterjesztésekor a nagyobbik (egyetlen?) ellenzéki párt által tett, több mint ezer módosító javaslat tanulmányozása.

Valóban jó volna, ha valaki végre tényleg befogná a száját!

Németh Andor, Bp.

Gyáva ember

Mélységes undorral hallgattam Friderikusz Sándor A szólás szabadsága című műsorában Bácskai Tamás nemzetközi hírű közgazdász jellemtelen mentegetőzését. Vele kezdődik az a nyomorúságos lista, amelyet – teljesen feleslegesen – feltettek az internetre. Felesleges, mert semmi újat nem közöl a potenciális hazaárulókról, akik között olyan is van, mint a professzor, aki a szüleiről, családtagjairól is jelentett. Pedig nem kényszerítették, úri emberek szervezték be – mondogatta. Ő volt az, aki az 56-os forradalmat antiszemita mozgalomnak próbálta beállítani nagy igyekezetében.

A beszélgetés során nem jutottak dűlőre abban, hogy hogyan tudná undorító, minden megvetést kiérdemlő, még hívő katolikusok számára is megbocsáthatatlan bűneit helyrehozni. Szerintem egyetlen mód van arra, hogy megbocsáthatatlan gazemberségét egy kicsit is jóvá tegye, de azt sem tanácsolhatom neki, mert ahhoz is gyáva lenne!

Sátory János, Tata

Igazi erdélyi magyar

Olvasom a február elsejei Magyar Nemzetben, hogy a Sepsiszentgyörgyön élő költő és főszerkesztő, Farkas Árpád udvariasan visszautasította a magyar állam középvalagrendjét azért, mert nem hajlandó azt egy olyan kormányfő kezéből átvenni, aki arra buzdítja határon túli nemzettársait, hogy csak őrizzék meg bátran a kettős identitástudatukat. Magyarország kormányfője komoly fogalomzavarral is küzd, nem tudja, hogy a többes identitástudat (nem többes állampolgárság!) súlyos pszichiátriai betegség meghatározó tünete.

Csak azon csodálkozom, hogy eddig az erdélyi magyarok közül csak Farkas Árpád utasította vissza a futószalagon gyártott és adományozott magyar állami kitüntetéseket. Politikusaink, egyházi embereink, kultúrnyikjaink lökdösik le és tapossák le egymást egy-egy magyarországi plecsniért. Ők a határon túli plecsnimagyarok.

T. O., Mikháza

Horgos

Szalma Nándor édesanyját úgy ölték meg, hogy késsel átvágták a torkát. Azonnal felkiáltottam – mert éltem Szerbiában és Horvátországban is -: a gyilkos szerb volt!

Tudniillik a szerbek 700 évig éltek török uralom alatt, és bár végig bizánci, görögkeleti keresztény hitűek maradtak, de egyet megtanultak a törököktől: a gyilkolást késsel, elölről, a toroknál átvágva. A horvátok szokásai a történelem folyamán teljesen eltérőek lettek, "unokatestvéreik", a szerbek életmódjától, vallásától (ők római katolikusok), rítusaitól, jogrendszerétől. A szerb-horvát háború alatt a magyar TV1 átvette a német ZDF egyik kis dokumentumfilmjét egy hadifogoly szerb fiúról, aki horvátok torkát vágta el a háborúban. A faggatásra elmondta, hogy ezt nekik disznón tanítják, bal kézzel hátra kell feszíteni az állat száját és jobb kézzel gyorsan átmetszeni a torkát…

Eddigi ismereteim szerint a mohamedán és a kínai világban "dívik" a torokátvágás. Szempillantás alatt átvágják a torkát, s még egy hangot sem tud kiadni a nagymama – ha ő nyit ajtót és ketten dolgoznak… Rettenetes…

Magyar ember soha az életben így nem ölt. Baltával, késsel szíven- és hasba szúrással – ilyen gyilkosság sajnos nem ritka. De ez a betanult módszer, szokás a szerbeknél jellemző volt a kommandósokra is.

Az ukránoknál sem fordul elő, a torokelvágás nem "divatos" a pravoszláv világban. Az ukrán maffia lő. Remélem, a magyar rendőrség, a nyomozótisztek is ismerik ezeket a tényeket. A stílus az ember.

Kik voltak a bestiális gyilkosok?

Szekeres Gyula, Bp.

Megmentés

Na végre, megtörtént a nagy áttörés. Gyurcsány Ferenc betört a médiába. Már azt hittük, kormányunk feje úgy fog eltűnni az éji homályban, hogy szinte azt sem tudjuk, ki volt. De most a Heti Válasz interjút csinált vele. Megszánták, hiszen azt se tudtuk róla, hányas cipőt visel, volt-e rákja és hogy vallásos-e. Mégse járja, hogy például a magamutogató Horn Gyulának még a pufajkája számát és szabásmintáját is ismertük, Medgyessyről, hogy hány rend ruhája volt és hány becsületrendje, Gyurcsány meg sehol sem szerepel. Hogy az egész médiabirodalomnak nem volt egy nyalásnyi utolsó kunyhója sem, ahol szegény bemutatkozhatott volna nekünk. Most van! Ha feltesszük a kérdést, szüksége van-e az ország lakosságának arra, hogy népszerűsítsék a kormányfőt, a Válasz: igen!

Kossa János, Bp.

Matáv(lat)unk

Sokatmondó díjcsomag a Matávtól. Elmondhatatlanul sok kedvezmény egy csomagban – kezdi a csalogatót az a társaság, amely hosszú ideig sanyargatta a népet. Tehette ezt, mert egyedül volt a versenyben.

Most csökkentik és ezt ki is kürtöli, elküldi minden alattvalójának.

De lássuk, hogyan csökkent? Nemzetközi hívások: első díjzóna 35 forint percenként, a boldog országok: Ausztria, Csehország, Franciaország, Hollandia, Németország, Olaszország. Második: 45 forint: Anglia, Horvátország, Szlovákia, Szlovénia, USA. Harmadik díjzóna: Jugoszlávia, Románia, Ukrajna. Ezen országokba potom 55 forintért lehet percenként beszélni. Gondolom azért, mert ők állnak pénzben elszámolhatólag a legjobban a népek versenyében, aminek egyik elbírálója, a mi Matávunk, inkább Táv-unk, mert a Ma csupán maskara.

Mért kell mindezt egy cinikus "sokatmondó" alá sorakoztatni?

Molbár Miklós, Bp.