December 29-éig biztosan börtönben marad a több száz milliós adócsalás elkövetésével gyanúsított exügyvéd, Vig Mór – derült ki a bíróság válaszából. A Fővárosi Törvényszék ugyanis a napokban helybenhagyta az elsőfokú bíróság harminc napos letartóztatásra vonatkozó korábbi döntését.

Hirdetés

Az Origo emlékeztetett, az Amnesty International Magyarország vezetőjének, Vig Dávidnak a testvérét egy november végi látványos adóhatósági razzia után vették őrizetbe, majd tartóztatták le. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás és más bűncselekmények gyanújával indított vizsgálatot.

Százmilliós számlagyárat üzemeltetett az Amnesty-vezér testvére

Az ügyvéd a gyanú szerint egy hatalmas méreteket öltő számlagyárat működtetett, amely az adócsökkentés érdekében több száz millió forint összegben fogadott be valótlan tartalmú számlákat. A NAV nyomozói 33 fővárosi helyszínen tartottak házkutatást – két kábítószer- és pénzkereső kutyát is bevetve -, majd dokumentumokat, elektronikus adatokat, hamis kormányhivatali bélyegzőt, valamint rengeteg készpénzt foglaltak le.

Nem sokkal a razzia után az is kiderült, hogy nem ez az egyetlen ügye. Kiderült az is, hogy Büro Cégkezelő Kft. néven egy cégtemetőként is működő szolgáltató köthető Vig Mórhoz, ráadásul Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon bizalmasának egyik vállalkozása is a cégtemetőként működő szolgáltatóhoz került.

Korábban írtuk

Összeérhet a kampányfinanszírozási botránnyal a számlagyár

Ez azonban még nem minden, szerdán Szaniszló Sándor, a Demokratikus Koalíció polgármestere szólta el magát lapunknak, azt állítva, hogy összefüggés van a számlagyárügy és a baloldal kampányfinanszírozási botránya között. A több ellenzéki politikus pedig egyelőre hárít.

A teljes cikket az Origo oldalán olvashatják.