Fotó: MTI/Illyés Tibor
Hirdetés

Hozzátette, mindez most kiemelten fontos, amikor a cégek versenyeznek a dolgozókért.

„Ha munka van, minden van” – fogalmazott a kormánybiztos, aki idézte Orbán Viktor miniszterelnököt, aki 2010-ben kijelentette, hogy 10 év alatt 1 millió munkahelyet hoznak létre. Ma pedig 1 millióval több magyar dolgozik, mint 2010-ben, ami azt jelzi, hogy a víziót valóra váltották – mondta György László.

A kormánybiztos kitért arra, hogy miközben már szinte mindenki dolgozik az országban, ugyanakkor minden évben van 10 ezer olyan középiskolás, aki bár elkezdi, de nem fejezi be a tanulmányait. Ennek oka, hogy ezek a gyerekek az általános iskola elvégzéséig nem vagy csak ritkán hagyják el településüket, ezért megpróbáltatásként élik meg a közösség váltást és a rendszeres utazást – vélekedett. Hozzátette: ennek a helyzetnek a kezelésére hozták létre a Tanítsunk Magyarországért programot, amelyben ezer egyetemista már csaknem négyezer általános iskolást mentorál, a programnak pedig most elindították a vállalkozói mentor lábát.

Mihalik Zsuzsa, az All You Can Move (AYCM) tulajdonosa és a díj alapítója elmondta, hogy több mint 90 cég nyújtotta be pályázatát a Benefit Prize elnyerésére.

Korábban írtuk

Szólt arról is, szeretnék megnyerni György Lászlót az ügyüknek, hogy a vállalati egészségkultúrával foglalkozó béren kívüli juttatásoknak az adóterhei csökkenjenek és alakuljanak azonos módon, mint a SZÉP-kártya adóterhei.

Idén hat kategóriában adták át a díjakat. A BeneFit Prize 2023. – For Happy Employees minősítést kisvállalat kategóriában a VGD, a középvállalatok közül a Cetelem, a nagyvállalatok közül a Givaudan, a gigavállalatok sorából pedig az MVM vehette át. Ezeken felül különdíjakat és közönségdíjakat is átadták.

A díj honlapján olvasható tájékoztatás szerint a BeneFit Prize olyan átfogó pályázat Magyarországon, amely a munkavállalói jóllét fizikai-, szellemi- és lelki aspektusait egyaránt vizsgálja, figyelembe véve a környezeti és szociális hatásokat is. Az All You Can Move SportPass (AYCM) a Humánpolitika.com Közhasznú Egyesülettel közösen 2019-ben alapította a BeneFit Prize díjat.