A civilek között feltűnik a Transvanilla Transznemű Egyesület – Látható transzok, a Magyar LMBT Szövetség, a Háttér Társaság, az Amnesty International Magyarország és a Transparency International Magyarország is. Utóbbi tevékenysége bemutatásán túl megragadja a lehetőséget arra is, hogy a magyar és angol nyelvű felirattal ellátott táblákon a kormány és a kormányhoz köthető személyek ellen hangolja a fiatalokat.

Hirdetés

Az LMBTQ-szervezetek sátrai körül az aktivistákon kívül nem sok érdeklődőt látni, a fogyatékossággal élőknek segítő civil szervezetek és alapítványok munkája, valamint az általuk kínált programok azonban nagyon is vonzzák a fiatalokat.

A szivárvány a Civil Szigeten nem ér véget, a fesztiválon ugyanis évről évre külön LMBTQ-sátrat állítanak fel, hogy aktivisták, újságírók, influenszerek és pszichológusok bevonásával a szexuális kisebbségeket érintő aktuális ügyekről beszélgessenek.

Délután öttől a Magic Mir­ror elnevezésű sátor egyik kiemelt eseménye volt egyebek mellett Perintfalvi Rita teológus, Lior Bar-Ami, a Zsidó Liberális Közösség és Cser Zoltán, A Tan Kapuja Buddhista Főiskola tanítójának részvételével és Kanicsár Ádám moderálásával zajló kerekasztal-beszélgetés, ahol a kormány és az LMBTQ-közösségek kapcsolata, valamint a gyermekvédelmi törvény és népszavazás eredményének értékelése mellett a világvallások és a szexuá­lis kisebbségek kapcsolata is szóba került, valamint arról is beszéltek, hogy káros vagy egyszerűen érdekes az a feltételezés, hogy Jézus transznemű volt. Az előadáson elhangzott, hogy két éve az egyik keresztény teológus arról értekezett, hogy mivel Isten nem nélküli és Mária nő, ezért „ha a kromoszómákat nézzük”, Jézus akár lehetett transznemű is. Ezért a fesztiválon most újra előhozták a témát.

A részletekről IDE KATTINTVA a Magyar Nemzet honlapján olvashatnak.

Korábban írtuk