COVID 2/135. Maratoni EiT előtt. Minden mérkőzés addig tart, amíg meg nem nyerjük // Before a marathon EUCO meeting. All matches last until we win. #nemzetitukor

Posted by Orbán Viktor on Thursday, March 25, 2021
Hirdetés

A kormányfő a Facebookra csütörtökön feltöltött videójában azt mondta: „a nehéz brüsszeli járványhelyzet” miatt videokonferencián találkoznak egymással az európai uniós tagállamok miniszterelnökei, előtte pedig lesz egy V4-csúcstalálkozó is.

„Egyetlen témánk van, igazán fontos témánk, ez a vakcinahelyzet és a vakcinák beszerzése. Brüsszel vállalta, hogy a tagállamok számára beszerzi a vakcinákat. Ha ez sikerül és gyorsan megy, sok életet mentünk meg, ha lassan megy, akkor sok életet veszítünk” – fogalmazott Orbán Viktor.

„Ezért ma arról fogunk tanácskozni, hogyan vehetjük rá Brüsszelt arra, hogy az eddigieknél sokkal gyorsabban, olajozottabban és hatékonyabban szerezze be azokat a vakcinákat, amelyekkel aztán mi, a tagállamok miniszterelnökei és kormányai életeket menthetünk”

– tette hozzá a miniszterelnök, aki a videót #nemzetitukor címkével töltötte fel a közösségi oldalra.

Fotó: Orbán Viktor Facebook-oldala

Orbán Viktor csütörtök délutáni két Facebook-bejegyzésében egy különleges ajándéktárgy látható. Ezt a Fidesz készíttette megalapításának 33. évfordulójára. A tükörbe beletekintve önmagunkat láthatjuk, valamint Magyarország nemzeti politikájának hét törvényét. Ezeket a gondolatokat a miniszterelnök fogalmazta meg tavaly augusztus 20-án, nemzeti ünnepünkön tartott beszédében, a Kossuth Lajos tér melletti Összetartozás emlékhelyének átadásán.

A XXI. századi Magyarország nemzeti politikájának hét törvényét hordozó nemzeti tükröt elsőként Orbán Viktor, a Fidesz elnöke kapta meg, majd a március 30-ai évfordulón a párt 1988-as megalapításában részt vevők is kapnak egyet-egyet, később pedig a tervek szerint a Fidesz–Magyar Polgári Szövetség valamennyi tagja megkaphatja ajándékul.

Korábban írtuk